A HÍR: Szlovákia legnagyobb széntüzelésű hőerőművét akarják megépíteni a világörökség részét képező Tokaj-hegyaljai borvidék tőszomszédságában.

Sátoraljaújhelytől légvonalban 20 kilométerre Terebesen (Trebisov) épülne meg az erőmű, amelynek 163 méter magas kéményeiből évente 4 millió tonna szennyezőanyag jutna a levegőbe. Ráadásul az uralkodó szélirány miatt mindez magyar területen, és pont a tokaji borvidék ültetvényein csapódna le.


A VÉLEMÉNYÜNK:

1. Nem kérünk az érintetlen természet, a Himnuszunkban is megénekelt nemzeti kincsünk, a Tokaji bor és termőhelyének tönkretételéből!

2. Egyetlen esélyünk, az egyre kevesebb helyen megtalálható tiszta levegő és az erre vágyó emberek ide látogatása, a turizmus. Erre alapozzuk jövőnket, megélhetésünket.

3. Nem akarjuk, hogy a Trianoni szakadékot porral, hamuval, korommal tömjék be!

4. Nem akarjuk, hogy zárt ablakok mellett kelljen élnünk, gyermekeink életük végéig légúti megbetegedésekkel küszködjenek, földjeink, ingatlanaink értéke töredékére csökkenjen!


Minden erőnkkel megakadályozzuk ezt a környezetromboló, számunkra ellehetetlenülést, tragédiát okozó idegen érdekeket szolgáló beruházást!

Ebben a kérdésben minden jó érzésű emberrel, segítőkész intézménnyel együttműködünk, pártoktól, világnézettől függetlenül!
Megvédjük erdeinket, vizeinket, az itt élő embereket!

Ha egyetértesz a fentiekkel, - akár Zemplénben élsz, vagy az ország más részén, de szereted ezt a gyönyörű vidéket, kérjük, hogy küldd vissza ezt a levelet, a küldéshez kattints az e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Köszönettel: Társaság a Tiszta Zemplénért*

* Az akció társaságnak mindenki tagja lehet, aki egyetért velünk és visszaküldi ezt az e-mailt.

A birtokunkba jutott e-mail címeket titkosan kezeljük, kizárólag a további információ közlés és akciókra való felhívásra használjuk.

További együttműködés céljából engedélyezem az e-mail címem használatát:
igen - nem (Kérjük aláhúzni a megfelelő választ.)