Az Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája meghirdeti a „Kádár Ferenc” dél-alföldi népdalénekesek és népzenei szólisták III. találkozóját, melynek időpontja 2010. december 12. (vasárnap), helyszíne az Ibsen Ház (Békéscsaba, Andrássy út 3.).

A versenyre népzene és népdal kategóriában lehet nevezni.

Életkori kategóriák:
- általános iskolai korosztály
- középiskolai korosztály
- felnőtt korosztály

A nevezés feltételei:
Minden versenyző törekedjen arra, hogy repertoárját egy tájegységből állítsa össze, és ennek időtartama ne haladja meg a 4 percet.
Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a népies műdalok és feldolgozások nem felelnek meg a kiírás feltételeinek.

A zsűri elnöke: Birinyi József - népzenész, népzenekutató

A versenyt követően lehetőség nyílik a zsűrivel való konzultációra.

Jelentkezési határidő: 2010. november 26.

Bővebb információ kérhető Kocsis Kláránál a 20/377-95-27-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Kádár Ferenc (1891-1983) Dévaványán élt pásztorként. Népdalénekes, hangszerjátékos, aki egyedülálló hibátlansággal játszott nádsípon, emellett hagyományos eredetiséggel furulyázott, és játszott tárogatón és citerán. Készített vele felvételt a Magyar Rádió is. Elsőként szólaltatta meg a jászberényi múzeumban lévő Lehet kürtjét. Korábban ez senkinek sem sikerült, mivel a becses történelmi ereklye megsérült. Kádár Ferenc a repedést kályha samottal és méhviasszal tömítette el, így kerülhetett annak hangja szalagra. Megkapta a Népművészt Mestere címet.