Rigó Róbert fotóművész kiállítása Budapesten a Pinceszínben (IX. kerület, Mátyás utca 7., a Ráday és Lónyai utca között) látható november 9-én és 15-én
18 órától a Hagyomány Iskolájában.
Rigó Róbert 1985 óta foglakozik fotózással. Ars poeticájában így vall a fotográfusi tevékenységről: ,,Számomra a fényképezés nem ipart, munkát, foglalkozást, szakmát, hobbyt vagy valamiféle időtöltést jelent. Alkotást, szenvedélyt és életformát! Ez elősegíti a szép, illetve nem szép dolgok meglátását, a rejtett részletek felszínre kerülését, és a nem mindenki számára hozzáférhető, észrevehető formák, színek, kompozíciók megragadását. A kép, a  ,, zsákmány” elejtése, befogása és a trófeák közkinccsé tétele a lényeg, hogy rajtam kívül mások is részesei legyenek annak a bizonyos látványnak. A gép csak eszköz. A képet a gép mögött álló ember készíti.”
Ha végigsétálunk a kiállításon végtelen nyugalmat érzünk, a képek sugallják ezt. Végre egy apró oázis rohanó életünk sivatagában. Rigó Róbert az élet ajándékának tekinti a fotózást, s azt az örömet, amit a képei révén átélhet.