Békéscsabai műhelymunkánk következő szakaszát ajánljuk mindazoknak a szervezeteknek, akik
* elég nagyok és tapasztaltak már ahhoz, hogy érezzék az intézményesülés fontosságát és tapasztalják ennek nehézségeit, buktatót
* akik elég kicsik és kezdők még ahhoz, hogy elkerülhessék ezeket a buktatókat.


A műhelymunka témájában és ütemezésében is két részre osztható.

I. Stratégiai szervezetfejlesztés-rendszerfunkció fejlesztés
A program során a résztvevők átgondolják saját szervezetük legfontosabb rendszerfunkcióit, s fejlesztési javaslatokat fogalmaznak meg e funkciók fejlesztésére.

Időpont és helyszín: 2010. április 9-10. 9-17 óráig Békéscsabán,a Körösök Völgye Látogatóközpontban

II. Belső és külső kommunikáció, informatikai eszközök és lehetőségek a kommunikációban

Melyek azok az informatikai eszközök, amelyek a szervezeti tagok közötti kommunikációt, munkamegosztást segíthetik? Mire kell figyeljünk a sajtókapcsolatok kiépítésekor? Mit kérjünk, várjunk el a honlapkészítő informatikustól? A második részben többek között ilyen kérdésekre nyújtunk gyakorlati válaszokat.

Időpont és helyszín: 2010. április 14-15-én 9.30 -17.00 óráig, szintén Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban

A négynapos műhelymunka értéke 30.000 Ft/fő, mely összeget a HuMuSz pályázati támogatásból finanszírozza, így a részvétel ingyenes.
Egy szervezettől több személy is jelentkezhet, de túljelentkezés esetén szervezetenként csak egy fő vehet részt a műhelymunkán. Mivel a műhelymunka tematikájában két részre tagolható, lehetőség van arra, hogy ne ugyanaz a személy vegyen részt mind a négy napon.
A műhelymunkán frissítőt és büféebédet és igény esetén vacsorát és szállást biztosítunk.

A műhelymunkát a Tudástőke Alapítvány munkatársai vezetik.
A Tudástőke Alapítványt 2009-ben hozta létre egy humán fejlesztő csoport, a magyarországi és európai komplex tudástőke fejlesztése érdekében. Az Alapítvány oktatási, kutatási és szervezetfejlesztési projektek lebonyolításával foglalkozik. Az Alapítvány munkatársai évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a civil szervezetek és cégek kutatása és fejlesztése terén. Jelen projektben Domschitz Mátyás vezető kutató és szervezetfejlesztő tanácsadó, valamint Suhajda Virág, Makai Tünde és Turóczi Levente tanácsadó-trénerek vesznek részt.