A segítségeteket szeretnénk kérni, egy "Magyar találkozó" összehozásában. 2009. július 18 -19 a Gyilkos tói sokadalom időpontja.
A sokadalom népművészeti találkozó, bemutató és sorolhatnám tovább ami a Magyarságunkkal kapcsolatos. Nos idén, egy rendkivüli dolog lesz a Gyilkos tónál. Előadjuk a Gyilkos tó legendáját. A legenda szereplői, határon innen és határon túli magyarok a küldönlegessége pedig az, hogy ebben a produkcióban, szinte mindneki önzetlenül vállalta a szereplét, utazást próbák s sorolhatnám.
 A Legendának közel 200 szereplője lesz, kezdve a kicsiktől a 80 évesekig. Rednkivüli összefogásról van szó. A Zenekar és a kórus egyik része Keszthelyről megy, a kórus másik része Balatonedericsről, azon kivül az ország minden tájáról érkeznek zenészek Gyergyóba, hogy segítsék a produkciót. A táncot a Gyergyószentmiklósi Hóvirág Néptáncegyüttes táncosai (kicsik és nagyok) táncolják. Valamint, a gyergyócsomafalvi Bel Canto kórus is részt vesz az éneklésben.

A közel 200 szereplős ősbemutatóra szeretettel várunk minden jó érzésű embert, amely 2009. július 18-án, szombaton lesz a Gyilkos tó partján.
Rossz idő esetén az előadást 2009.július 19-én vasárnap tartjuk meg.

Megfelelő számú jelentkező esetén utazást, szállást, étkezést megpróbálunk szervezni. Jelentkezni, érdeklődni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emil címen lehet.

A kérésem pedig az lenne, hogy segítsetek nekünk reklámozni, hogy minnél többen eljöjjenek, tudjanak róla. Hisz a legenda, az összefogásról, a Magyarság feltámasztásáról is szól.

C.Tóth Zoltán