"Ablak a végtelenre" címmel április 23-án jelenik meg Csaba testvér új könyve, amelyben az istenkeresők gyakori kérdéseire ad egyszerű, bölcs válaszokat. A kötethez Erdő Péter bíboros írt ajánlást.

"Senki nincs zsákutcában, nincs olyan élet, amelyre az Isten azt mondaná, hogy elveszett, ezen már nem lehet segíteni. Lehet, hogy az alkohol gyűrt maga alá, lehet, hogy a csüggedés, a reménytelenség, a nélkülözés, a napi hajsza, a taposómalom tette tönkre az idegeidet, vagy akár a jólét, a siker, a hatalom súlya alatt roppantál össze, de hinned kell, hogy mindig van tovább, és az életed nem egy zsákutcában való vég nélküli vergődés, hanem sodródás Isten feléd kitárt karjaiba.
Az a jó, ha ez nem eszméletlen sodródás, hanem egy tudatosan vállalt közeledés, amely értelmet ad az életednek" - írja Csaba testvér az olvasókhoz, majd így folytatja:

"A népmesékben a szegény ember kifogja az aranyhalacskát, aki három kívánságát teljesíti. Ha én kifognék egy római katolikus aranyhalacskát, aki azt mondaná, hogy egyetlen dolgot kérhetek a kedves Olvasó számára, akkor az a következő lenne: merjék, akarják keresni, meglátni Isten Orcáját a világban, hogy érezzék az Ő szent jelenlétét, hogy merjenek Vele baráti, gyermeki, munkatársi viszonyt kialakítani, hogy ne féljenek Tőle, hanem vegyék észre Benne a Jeruzsálem előtt térdre boruló, síró Istent, aki a mai napig és a világ végéig próbálja összegyűjteni az embereket, mint kotló a csibéit Déván, Budapesten, Salgótarjánban, Nagykőrösön, Debrecenben, Kolozsváron, Nagyenyeden, Munkácson, Párizsban, New Yorkban, Kabulban, mindenütt..."

A szerkesztő, Karikó Éva az apostoli hitvallás állításaira fűzte fel a kötet kérdéseit. Csaba testvér válaszaiban az életből merít, az életről szól végtelen bölcsességgel és egyszerűséggel. Nemcsak a
hitigazságokat mutatja be, hanem azok megvalósítását is, a több évtizedes lelkipásztori és nevelői munka tapasztalatából merítve.
Szavai összecsengenek nagy költőink, gondolkodóink, szentjeink soraival.

A 256 oldalas könyv ára 2990 Ft.
Előrendelési akció a www.helikon.hu oldalon: 1990 Ft.
Kedvezmény: 33% (az akció a készlet erejéig, illetve 2009. április 30-ig érvényes)
Kapható (megrendelhető postán is):

  * a Helikon Könyvesházban 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 35.
(Tel.: 06-1-331-2329)
  * az Alexandra Könyváruházakban
  * a Bookline boltokban
  * Csaba testvér lelkigyakorlatain,
  * valamint több egyházi könyvesboltban (szervezés alatt)

Böjte Csaba új könyvét dedikálja a XVI. Budapesti Nemzetközi
Könyvfesztiválon a Helikon kiadó standján április 25-én 12 és 14 óra
között, valamint 26-án 13 és 15 óra között.