Megrendezésre kerül az II. Magyar- Madjar törzsi találkozó (Kurultay)

2008 augusztus 8-tól 10-ig kerül megrendezésre a kazakisztáni Madjar törzs és a magyarországi magyarság második országgyűlése. Tavaly a Baranta Szövetség 10 fős csapattal képviseltette magát a magyar küldöttségben. A magyarországi Kurultaj megszervezésében is jelentős szerepet vállalnak. Kunszentmiklós határában, az egykori Baján kagán sírjától nem messze felállított táborban találkoznak egymással. A mintegy 50 jurtából felépített táborban 500 barantás 200 gyalogos hagyományőrző és 150 lovas jelenik meg.

Keressük az olyan támogatókat, akik segítségünkre lehetnek a magyarországi Kurultaj, valamint a torgaji magyarok itt-tartózkodásának anyagi alapjainak előteremtésében.
A rendezvényen forgat majd a Csillagösvényen 3. részt előkészítő forgatócsoport, jelen lesz az Echo TV, a Zenit TV, a Duna TV, a Hír TV forgatócsoportja, a Pannónia TV, a Lánchíd Rádió és a Civil Rádió is.

A mintegy ezer közreműködővel megvalósuló látványos műsort minden délután valóságos országgyűlés követi, ahol a kazakisztáni madjarok /torgaji magyarok/ vezetői, valamint a magyarság vezetői a két testvérnép és a magyarság közös sorsának további kérdéseiről tárgyalnak a mintegy 1000 fős magyar hagyományok szerint élő közreműködő és a várhatóan mintegy 5-10 000 néző előtt. Várjuk azon magyarságkutatással, hagyományőrző tevékenységgel foglalkozó csoportok jelentkezését, akik képesek az össz-magyarság és a Kurultaj méltóságához illő fegyelmezettséggel és lelkiséggel részt venni a rendezvényen.

Keressük az olyan támogatókat, akik segítségünkre lehetnek a magyarországi Kurultaj, valamint a torgaji magyarok itt-tartózkodásának anyagi alapjainak előteremtésében.


SZÁMLASZÁM: 14700002-00501742-81019019