Morvai Ferenc, a Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület elnöke levélben reagált a honlapunkon az MVSZ (Magyarok Világszövetsége) Sajtószolgálat által kiadott „Megalakult az MVSZ Petőfi Bizottsága” című hírre. Kérte, hogy erről tegyük közzé szervezetük közleményben megfogalmazott álláspontját. Kérésének természetesen eleget teszünk.

Sajtóközlemény

A Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület állásfoglalása a Magyarok Világszövetsége által 2011. január 20-án állítólagosan megalakított Petőfi Bizottságával és kiadott közleményeivel kapcsolatosan1.    A Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület írásban jelezte a Magyarok Világszövetsége elnökének, hogy nem tartja indokoltnak újabb Petőfi Bizottság létrehozását, mert a Petőfinek vélt földimaradványt már felkutatta és megtalálta. A tudományos azonosítás befejezés előtt áll.
2.    Varga Béla, a Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület régésze mint meghívott, magánemberként  jelen volt a 2011.január 20-ai Magyarok Világszövetsége által tartott megbeszélésen.
3.    Varga Béla elmondása szerint a megbeszélésen összesen 7 fő volt jelen, s nem volt szó Petőfi Bizottság megalakításáról.
4.    Varga Béla a sajtóból értesült, hogy megalakult a Magyarok Világszövetsége Petőfi Bizottsága s ő is tagja.
5.    A Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület elhatárolódik a Magyarok Világszövetsége által a Petőfi üggyel kapcsolatosan közzétett nyilatkozataitól.
6.    A Megamorv Petőfi Bizottság Egyesület maximális bizalmát élvezi Kiszely István antropológus, a tudományos kutatás vezetője.


      Mátrafüred, 2011. 01 .31.


                                                                                    Morvai Ferenc
                                                                                        elnök