Szeptember 18., kedd, 17-20 óráig a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) székházában (Budapest, III. kerület, San Marco u. 76.)

Az Országos Civil Fórum és az Élőlánc Magyarországért országos fórumsorozatot (ld. www.orszagoscivilforum.hu) indított annak érdekében, hogy a választópolgárok és a civil szervezetek megismerhessék az egészségügyben zajló folyamatokat, képviselőink álláspontját ezekkel kapcsolatban, színvonalas vita alakulhasson ki a fontos kérdésekről. A sorozat második rendezvényét Budapesten, a III. kerületben tartják, szeptember 18-án.

Az egészségügy jövője a közeli hetekben dől el – kérdés merre? Vajon igaz-e, hogy az egészségügyi privatizáció jobb minőségű szolgáltatáshoz vezet? Lesznek-e "szegény" és "gazdag" kórházak? Igaz-e, hogy a magántőke megjelenése az egészségügyben hatékonyabb működést hoz majd? Milyen ellátás jut gyermekeinknek? Kell-e vizitdíj? Kell-e reform? Ha igen: milyen? Mibe fog ez nekünk kerülni?

Joggal érezhetjük úgy, hogy ezekre a kérdésekre nem kaptunk megnyugtató válaszokat, mégis, az egészségügy több-biztosítós modelljét lehetővé tévő törvény akár szeptemberben megszülethet. Olyan folyamatokat elindítva ezzel, aminek aligha látjuk a végét. Az egészségügyről szóló vitában a civileknek és a választópolgároknak is részt kell vennie. Nagy kár lenne, ha a szó szerint a bőrünkre menő kérdésben pártpolitikai alkuk döntenének.

A parlamenti szavazás előtt szinte utolsó lehetőség nyílik arra, hogy megvitassuk az egészségügy privatizációját választott képviselőinkkel. Dr. Orosz Sándor és Donáth László a Budapest, III. kerületi lakosok szavazatai révén, azaz nem pártlistán kerültek be az Országgyűlésbe. Ezek alapján jogosan gondoljuk, hogy első sorban bennünket képviselnek, hiszen ehhez a mi szavazataink adtak felhatalmazást. Fórumunk célja, hogy megtudjuk Óbuda-Békásmegyer választott képviselőitől, hogyan szavaznak majd a mindannyiunkat érintő kérdésben? Miért úgy?

A fórum tervezett programja:

* Az Országos Civil Fórum álláspontjának ismertetése az egészségügyi reformról – Lányi András, Élőlánc Magyarországért, elnökségi tag
* A reform gazdasági vonatkozásairól – Dr. Németh György, közgazdász
* Dr. Orosz Sándor, III. kerületi országgyűlési képviselő hozzászólása
* Donáth László, III. kerületi országgyűlési képviselő hozzászólása
* A felszólalók vitája – vitavezető: Kajner Péter
* Beszélgetés a közönség bevonásával

Szeretettel várunk mindenkit szeptember 18-án, kedden, 17-20 óráig a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) székházában, a Budapest, III. kerület, San Marco u. 76-ban!

Kérjük, hogy ezt a meghívót továbbítsa másoknak is, akiket érdekelhet!

További információ:
www.elolanc.hu/egeszsegugy • Kajner Péter, Élőlánc Magyarországért • (06-1)215-7121