állampolgári tiltakozás a közvagyon kiárusítása ellen

Az Élőlánc Magyarországért közéleti mozgalom békés tüntetést rendez 8-án délután 3 órai kezdettel az állami vagyonról elfogadott törvény visszavonása érdekében.

Megmozdulásunkkal annak a hatvan aláírónak a kezdeményezését támogatjuk, akik július 2-án a köztársaság elnökétől a törvény alkotmánybírósági felülvizsgálatát kérték. Az aláírók (volt vezető köztisztviselők, akadémikusok, polgármesterek, művészek, egyetemi tanárok) szeptember 3-i tanácskozásukon az országgyűlési képviselőkhöz fordulnak, hogy ne fogadjanak el olyan törvényt, amely szabad kezet ad a kormánynak a közvagyon – kórházak, kormányzati épületek, közművek, iskolák, kulturális létesítmények, továbbá a Nemzeti Földalaphoz tartozó termőföldek – kiárusításához. Azért tüntetünk, hogy kezdeményezésükre felhívjuk a szélesebb közvélemény figyelmét.Az Alkotmány kimondja: a magyar állam tulajdona nemzeti vagyon. Az Országgyűlés felel érte. Elődeink alkotása, utódaink öröksége nem arra való, hogy a kormány az adósságait törlessze, s a klientúráját tartsa jól belőle. Azért tüntetünk, hogy emlékeztessük felelősségükre a képviselőket.

Ha nem sikerül elriasztani a kormányt a nemzeti vagyon üzleti hasznosításától, a közszolgáltatások privatizálásától, a középületek elkótyavetyélésétől, a társadalombiztosítás pénztárának kifosztásától, az ország természeti és kulturális vagyonának részvénytársaságba vitelétől, akkor itt nemigen marad védeni való – nem a jövő nemzedékeknek, de már nekünk se. Azért tüntetünk, mert a politika befolyásolásának semmilyen más hatékony eszközével nem rendelkezünk.

Megmozdulásunkon egyetlen politikai jelképet használunk, a nemzet egységét kifejező háromszínű lobogót. Aki fellépésével ezt az egységet próbálja megbontani, arról tudni fogjuk, hogy nem közénk tartozik. Azért tüntetünk, hogy a szélsőséges indulatok felkorbácsolásával ne terelhessék el a figyelmet az ország előtt álló sürgős tennivalókról, a kormány felelősségéről.

Szeptember 8-án a Hősök terén találkozunk. A felvonulók az Andrássy úton át a József nádor térre mennek, a Pénzügyminisztérium elé, ahová előre láthatólag 5 óra után érkezünk.

További információ:

Lányi András, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 30/5979-123
Bencze Izabella, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 30/900-2460