Az l992-ben alapított, ma már közhasznúvá minősitett Alapítványt az l983-ban azonos néven indult mozgalom céljainak, eszmeiségének a továbbvitelére alakították. Az eredeti cél: az Anyanyelv, beszéd, emberség-napjainak a megtartásával a fiatalokban az anyanyelv iránti felelősség és az önbecsülésigény erősítése. Ezáltal elérni, hogy azok tudatosan készüljenek az egyénileg boldog, a társadalom számára hasznos életre. A mozgalomban részt vevő sok nagyszerű fiatal, felnőtt tapasztalatából összeállt egy 12 pontba foglalt életjavaslat az átlagosan 80 évvel számolt földi életünk idejére. /Aki ezt vállalja, az él "szépen emberül"./
Az Alapítvány együttműködésre törekszik minden, a TISZTA SZÓ, TISZTA ÉG, TISZTA VÍZ, TISZTA LELKIISMERET ígényével élő jószándékú emberrel, szervezettel. A cél: egészséges testű, lelkű, szellemű fiatalok nevelése.

1./ Az Alapítvány jelenlegi elsődleges feladatának az ÉLET "SZÉPEN EMBERÜL" életjavaslat megismertetését tartja.
Kállai Eszter, az Alapítvány elnöke (a mozgalom elindítója) és társai előadásokat vállalnak
a./ ált. és középiskolákban tanórákon, de összevont osztályoknak is, tantestületeknek, szülőknek;
b./ könyvtárakban, stb. a település polgárainak.

2./A REND-ÖRÖM-ÜNNEP jegyében az évi négy nagy "Szépen emberül" ünnep megtartásának hagyománnyá tétele. A szervezésben segíteni, tapasztalatokat átadni.

3,/Igény szerint egy-egy település polgárai, "bátor" fiataljai, pedagógusai közül "Szépen emberül" Társaságok szerveződésének segítése.

4./A SZÉPEN EMBERÜL NÉPAKADÉMIA működtetése, helyi egységeinek létrehozása az életen át való tanulás biztosítására.
Eddigi történelmünk, jelenünk, jövőnk 10 szakaszra osztott /jelenleg a 1701/03 - 1815/25 Montesquieu-Goethe, Bessenyei - Berzsenyi szakasz/ vizsgálata abból a célból, hogy az IGAZSÁGOSSÁG, KÖLCSÖNÖSSÉG,MÉLTÁNYOSSÁG jegyében, a tudásból eredő megértés, a megértésből fakadó szeretet alapján éljünk. Teljesítsük az öreg székely szavát, aki azt mondta: AZÉRT VAGYUNK A VILÁGON, HOGY AZ VELÜNK SZEBB LEGYEN, MINT NÉLKÜLÜNK.

5./Ehhez kapcsolódva - a VALÓSÁG teljesebb megértésére - "Művészetről versek ürügyén - valóságról művészet ürügyén" néven munkaértekezletek tartása nagyjából azonos érdeklődésű és tapasztalattal rendelkező, kifejezetten ezzel a céllal összejött személyek számára.
--------------------------------------------------------

"Szépen, emberül" Alapítvány H-1243 Budapest Pf.: 698
Postabank 11991102-02123963 (Külföldről POSBHUHB írandó)
Adószám: 18013980-l-42 Gépcím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kállai Eszter

H-1o64 Budapest Podmaniczky u.79.fszt.l.
T.: 332-65-50 Fax: 269-16-22

/ A "Szépen, emberül" Alapítvány Magyarok Háza Kovács Imre termében (lo52 Bp.,Semmelweis u. 1-3. II. 219.terem - Ekkor telefon 267-45-10/2o2 m.) minden hó első keddjén 14-l8 óráig a budapest, minden második kedden 10-l6 óráig a vidéki érdeklődőket, szervezőket várja. Minden 3. kedd l7 órától l9-ig a magyar nyelvvé, minden 4. l8 órátóla "Szépen emberül" NÉPAKADÉMIÁÉ./