Szent Erzsébet Napok a Pomázi Magyar Várban

Image Köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy lelkünk szent terében Árpádházi Szent Erzsébet megérinthessen bennünket.
Erzsébet megmutatja nekünk, hogyan lehet magyarként és keresztényként élni a világban. Egy olyan világban, ahol a mintát adók, vallásukat csak kövesült egyházi keretek között gyakorolják. Mégis... amikor a szellemi sötétség folyosóin föllobban egy tiszta lélek lángja, általa az Örök Fény mutatja meg az utat a bolyongó lélek számára.


Egymásnak ragyogunk egy-egy ilyen hétvégén, és utána hazamegyünk, eltakarjuk táltosbőrünket, és fakó lóként húzzuk tovább az igát. Árpádházi Szent Erzsébet a sötétségben adott világot. Nem hivalkodott, csak tette a dolgát, és szelíden viselte annak következményeit.
Az idei Csíksomlyói Búcsúra ujgur testvéreink, azt az üzenetet küldték, hogy ha mi magyarok megtanulunk, egymást nem legyőzve együtt élni; akkor ellenségeink nem fognak tudni legyőzni minket, s mi újra találkozhatunk.

Árpádházi Szent Erzsébet nyíltan vállalta a szembenállást, s ezt azzal szemben tette, akit illetett. Gyakran tapasztalom, hogy ettől tartózkodunk. Jó lenne, ha mi is gyakorolnánk a Hunor - Magyar küzdelmet, egymás szemébe nézve birkóznánk meg, tudván azt, hogy ez által mindannyian erősödünk...

Az Árpádházi Szent Erzsébet Napok tovább erősítette bennem a hitet, hogy lassan láthatóvá válik; Magyarország fényes történelme elkezdődött.

Nap-nap után tesszük be áldozatainkat a Nemzet kosarába, s áldozatainkból áldás fakad. 2006 október 23 vérkönnyei a hajnal színét mutatták... 2007 március 14, Budaszentlőrinc, Pálos kolostor - a Szent Korona Szertartás olyan volt, mint egy közös letérdelés az Úr elé... 2007 március 15, Ferenciek tere - az Igazság Napja mosolyogva fogadta imahimnuszunkat... és most Árpádházi Szent Erzsébet rózsái mutatják a további utat.

Makai Petra

Image

További képek a Képtárban