Magyarország legidősebb dudása állítja, fogalma sem volt arról, hogy egy tehetségkutató műsorba hívták, ő úgy tudta, egy fellépése lesz. A Madách Imre-díjjal kitüntetett nyugdíjas juhásszal szexuális tartalmú dalokat akartak énekeltetni, ám akkor elszakadt nála a cérna és faképnél hagyta a zsűrit. Mint mondta, vele így még senki nem tolt ki. 

Pál István tanítványának levele a TV2-höz

Hölgyek, Urak! 

Megdöbbenéssel láttam a mai Megasztár műsorukban Pál Pista bácsi"fellépését". Nos, szerintem, ha Pista bácsi önként jelentkezett magukhoz "megasztárnak" "kasztingra", akkor én megeszem a tévénket zsinórostól együtt! Pista bácsi viselkedésén (ahogy kitette a termoszát, ahogy állt a furulyájával a hóna alatt, ahogy a dudáját említette) látszott, hogy meg lett invitálva énekelni, dudálni, furulyázni. FELLÉPNI!!!!! Aztán kicsit értetlenül viselkedett, mert nincs ilyesmihez szokva, amit maguk műveltek vele. Belefojtották a hangot, gyakorlatilag nem engedték szóhoz az öreget, ezzel megsértették alaposan, remélem tudják!! De nem csak őt, hanem bennünket is, akiknek Pista bácsi a magyar népi kultúra meghatározó személyisége! Többet tett le az asztalra, mint a zsűri egy-két tagja, legalább is Pista bácsi "működésének" hatása és az értéke jóval nagyobb néhány zsűritagénál. (50 %-nál) Az egyenesen szomorú, amit tettek ezzel a tisztességben megőszült öregemberrel, akit nagyon sokan nagyon tisztelünk. Elszomorít, hogy Presser Gábor, aki más zenei stílusban nekem ugyanilyen idol, egy szót sem szólt ez ellen az egyértelmű gyalázat ellen!! Szégyen, hogy egy TV csatorna ennyire gyalázatos módon akar nézettséget és pénzt szerezni!! 
Szégyelljék magukat, kérjenek bocsánatot minősíthetetlen viselkedésük miatt Pista bácsitól, és tőlünk, tisztelőitől, tanítványaitól is. Anyagi kártérítést természetesen ne adjanak neki, biztosan nem várja el. Ne feledjék azonban, a gyalázatosan szerzett jószág gyalázatosan vész el!

Forrás:  http://velvet.hu/celeb/2010/05/12/pista_bacsi/