Dittler Ferenc építész - rovásművész tart előadást és gyakorlati órát a Püski Masszi Könyvesház és a Rovás Alapítvány előadás-sorozatában (minden hó 2. csütörtöke) 

március 11-én 18 órakor a Püski-Masszi Galériában.
(Bp 1033 Tóth Kálmán u. 33)

Minden résztvevő segítséget kaphat saját nevének rajzszerű megalkotásához. 
Dittler Ferenc rovás-művész méltán a legjobb - az általa tervezett képek nemcsak szépek, de olvashatóak is. Őseink rovása több mint betű, olyan rajzi alapelem, amelyből képet tudunk készíteni. Az esti foglalkozásról mindenki úgy térhet haza, hogy személyreszabott tanácsadással saját maga megrajzolja rovásjelekből a családnevét, amely egyben nemzetségjelként használható majd a továbbiakban. A gyakorlati órán még szó lesz az összerovásról, tipográfiáról (rovás betűtervezésről) is, így azokat is várjuk, akik rovásbetűket szeretnének tervezni, rajzolni.

A Képzőművészeti Egyetemre illetve Iparművészeti Egyetemre jelentkező/járó hallgatóknak nélkülözhetetlen, ha a magyar műveltségben otthon szeretnének lenni. S aki nem jár már egyetemre, két óra alatt az is olyan képek megalkotásához foghat bizalommal, melyekről talán még a "hivatásos" művészeink többsége sem álmodott.

Permalink | Leave a comment  »