A következő írás a neves antiglobalista szerző, William Engdahl, a globalresearch.ca honlapján 2009.12.31-én megjelent cikkének a fordítása

Az Európa Tanács tagállamai 2010 januárjában vizsgálatot indítanak a gyógyszergyártó cégek és a globális sertésinfluenza kampány kapcsolatáról, különös tekintettel a gyógyszeriparnak a WHO-ra (Egészségügyi Világszervezet) gyakorolt befolyásának a mértékéről. Az EU Parlament Egészségügyi Bizottsága egyhangúan elfogadta a vizsgálatról szóló határozatot. Ez egy már régen esedékes lépés a WHO, a gyógyszeripar és egyes akadémikus tudósok között létrejött úgynevezett gyógyszer-korrupciós „Aranyháromszög” átvilágítására, amely milliók életét károsította meg tartósan, sőt több esetben halált is okozott.

A parlamenti indítványt Dr. Wolfgang Wodarg, korábban a német Parlamentben a Szociáldemokrata Párt képviselője, terjesztette elő, aki most a PACE (az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlése) Egészségügyi Bizottságának az elnöke. Dr. Wodarg orvos és járványügyi szakember, tüdő- és környezetbántalmi betegségek specialistája, aki a WHO jelenlegi sertésinfluenza járvány elleni kampányát „az évszázad egyik legnagyobb botrányának” nevezte.

A határozat szövege, amely éppen elérte az Európa Tanácsban a szükséges szavazatok számát, többek között azt állapítja meg, hogy „az influenza ellen szabadalmaztatott orvosságok és oltások terjesztése érdekében a gyógyszergyártó cégek tudósokat és a közegészség normáiért felelős hivatalos szerveket befolyásoltak, hogy világszerte riadóztassák a kormányokat, hogy azok a szűkös egészségügyi forrásokat hatástalan oltásokra pazarolják, amivel többmilliónyi egészséges embert tettek ki az elégtelenül tesztelt oltások ismeretlen mellékhatásainak. A „szárnyas madár influenza” kampány (2005/05) a „sertés influenza” kampánnyal együtt úgy látszik nagy kárt okozott, nem csak a beoltott embereknek és a közegészségügyi költségvetésnek, hanem a fontos nemzetközi egészségügyi intézmények hitelessége és számadási kötelezettsége tekintetében is.”

A parlamenti vizsgálatok a WHO által 2009 júniusában deklarált „hamis járványra” irányulnak, amit azon akadémikus szakemberei (SAGE) javaslatára tett, akik közül már többről is bizonyítást nyert az, hogy szoros pénzügyi kapcsolatban állnak olyan gyógyszeripari óriásokkal, mint GlaxoSmithKline, Roche, Novartis, - amelyek virusellenes szerekből és a tesztelés nélküli H1N1 oltásokból profitálnak. Megvizsgálják majd a gyógyszeripar befolyását az úgy nevezett H5N1 ”szárnyas madár influenza” és a H1N1 sertésinfluenza elleni világméretű kampányra is. A parlament taggyűlése „sürgős” elsőbbséggel fogja a kivizsgálást elvégezni.

Hivatalos nyilatkozatában Wodarg kritizálta a gyógyszeripar befolyását a tudósokra és a WHO hivatalnokaira, megállapítván, hogy emiatt „szükségtelenül több millió egészséges embert tettek ki az elégtelenül tesztelt oltások kockázatának”, és hogy ez az influenza „sokkal kevésbé káros”, mint minden korábbi járvány.

Wodarg szerint az Európai Parlament vizsgálatának különösen a WHO szerepére és júniusi járvány-bejelentésére kell koncentrálnia. 2009 áprilisában történt meg először, hogy a WHO  saját járványügyi kritériumait megváltoztatta, (amikor az első mexikói esetek ismertté váltak,) úgy  - hogy nem a betegség valódi kockázatát, hanem a betegség-esetek számát vették alapul a „járvány” bejelentéséhez. A sertésinfluenza járvánnyá nyilvánítása országokat kényszerített járványtervek bevezetésére és a sertésinfluenza elleni oltások beszerzésére. Mivel a WHO nem áll semmiféle parlamenti ellenőrzés alatt, Wodarg szerint a kormányok követeljenek számadást tőle. A parlamenti vizsgálat két németországi intézet, a Paul Ehrlich és a Robert Koch intézet szerepére is kiterjed, amelyek a járvánnyal kapcsolatban vezérelveket tettek közzé.


Fordította: Vajta Dénes

Eredeti cikk: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16667

Permalink | Leave a comment  »