SZENT KORONAORSZÁGÁÉRT ALAPÍTVÁNY szervezésében
Minden ami az EGYETEMI OKTATÁS-ból kimarad - SZENT KORONA SZABADEGYETEM

Az egyetem alapítója: Dr. Varga Tibor
Az egyetem HÁROM ÉVES (6 félév)

TANSZÉKEK:

 • ŐSTÖRTÉNET-TÖRTÉNELEM tanszékvezető: Prof. Dr. BAKAY KORNÉL
 • JOGTÖRTÉNET tanszékvezetők: Dr. TÓTH ZOLTÁN JÓZSEF, Dr. VARGA TIBOR
 • HADTÖRTÉNET tanszékvezető: Prof. Dr. ZACHAR JÓZSEF
 • NÉPRAJZ tanszékvezető: Prof. Dr. ANDRÁSFALVY BERTALAN
 • TÁRSADALOMTUDOMÁNYOK tanszékvezető: Prof. Dr. VASS CSABA
 • EGÉSZSÉGTAN tanszékvezetők: Prof. Dr. KELLERMAYER MIKLÓS, Dr. ÜTŐ ISTVÁN
 • MŰVÉSZETEK tanszékvezető: ÜTŐ ENDRE
 • HARCMŰVÉSZET vezető: BALCZÓ ANDRÁS (többszörös olimpiai és világbajnok)
 • CSEPIN PÉTER hagyományőrző vitéz
TANDÍJ egy félévre: 35 000 Ft
(A szállást, étkezést nem tartalmazza)

Az oktatás 2008. októberétől minden hónap adott hétvégéjén péntek 16 órától vasárnap 16 óráig tart.

      I. FÉLÉV időpontjai:

 • október 17. 18. 19.
 • november 14. 15. 16.
 • december 12. 13. 14.

A helyszínen lehetőség van megszállni és étkezni, egyéni igény szerint. Ezt egy félévre előre kérjük jelezni!

Egy éjszaka: 2500 Ft/fő-től; 
reggeli: 550 Ft; ebéd: 1000 Ft; vacsora: 650 Ft.

Jelentkezni lehet telefonon: (30) 389-3091, (20) 567-4299, (20) 828-0559

vagy e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HELYSZÍN: Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház és Konferenciaközpont, 
2100 Gödöllő-Máriabesnyő, Kapucinusok tere 3.

(www.matersalvatoris.hu)

Megközelíthető: Bp.-ről  Örsvezér térről HÉV-vel Gödöllőig, onnan kb. 8 km busszal.


A SZENT KORONA SZABADEGYETEM ALAPÍTÓ NYILATKOZATA  

        Nincs még egy nép a világon, amelyik a számához viszonyítottan annyi magzatát megölte volna, mint a magyar. Fél évszázad alatt csak a jelenlegi országhatáron belül több mint 6 milliót! Rohamosan fogyunk! Évente most 30-40 000 magyarral kevesebb él a Földön. Közben az anyaországban egyre gyermekellenesebb, egyre ifjúságellenesebb politika végrehajtása folyik! Magyarországon ma egyetlen egy, az Európai Egyetemek Magna Chartájában meghatározott egyetem sincs! A legtöbb felsőoktatási intézmény megnyomorított tanoda, a politika kénye-kedvének kitett, tulajdon és kutató bázis nélküli szovjetmintájú intézmény! A nemzeti termelés, a nemzeti termékek előállításának elsorvasztása, teljes tönkretétele folyt és folyik minden ágazatban! A "privatizáció" álságos fogalma, jelszava alatt mindent elraboltak, most is elrabolnak, közvagyont, közpénzeket, sőt a nép garanciája mellett kölcsönként felvett pénzeket is! Most itt állunk minden népnél jobban kifosztva, eladósítva, becsapva, csalásokkal vezetőkké vált hazudozó rablók dáridójától megszégyenülten. Itt állunk testileg, lelkileg megnyomorítva. Felelős, igazi vezérekért kiáltanánk, de sok tanult ember is a hatalommal működik együtt.

        Mégis, van remény! A tanítást – a lényeget tekintve – az Isten adta örökérvényűen tudtunkra: "Ahol és amikor a legnagyobb a baj, ott és akkor árad ki a kegyelem."

        Mert igenis kegyelmi állapot maga a felismerés, hogy így nem mehet tovább! Gyógyítanunk, gyógyulnunk kell! Gyógyító lelkületűekké kell válnunk! Ugyanis ez a szabadegyetem abból a leglényegibb felismerésből fakad, hogy a baj az egész emberiségre és ránk, magyarokra a tudomány és az istenhit szétszakadásából fakadt. A szétszakadásból, amely által az emberiség a mindennapi életében elszakadt az élet forrásától, Krisztustól, a Szentháromság egy Istentől és önnön hagyományától! Krisztustól, akiben a tudománynak és a bölcsességnek teljessége lakozik és őseink szeretetétől, amire a Szent Korona emlékeztetne mindannyiunkat. A Szent Korona, mely minden Kárpát-medencébe születőnek a lelkébe van égetve és a belőle virágzó tan, mely Isten és a magyarság örök összetartozását pecsételi meg. A baj bekövetkezte miatt végre tudomásul kell venni, hogy a tudásunk, a tudomány teljessége nélkül Istent méltóan imádni és népünket szeretni nem lehet!

        A gyógyításnak három pillére van, tudni, hinni, tenni. Tudni, ismerni az igazságot, hinni a Szentháromság egy Istenben, és szeretetbe ágyazottan cselekedni. A most induló szabadegyetem valójában nem akar más lenni, mint egy „képző műhely”, amelyből a gyógyító lelkületűvé válás nemzetmentő mozgalma indul majd el. A három pillérből egyik sem hagyható el, mégis a szabadegyetem elsődlegesen az első pillér a tudni, az igazságot ismerni pillér kiépítésén tud hatékonyan munkálkodni. Olyan tanárok, olyan professzorok fognak előadni, akik szabadok, akik nem félnek, akik a legjobbak, akikben a tudás és az istenhit egységben van, akik az elismerést nem másoktól, nem valamiféle intézménytől, hanem kizárólag az igazság forrásától, Istentől várják és fogadják el.