Szűz Mária szeplőtelen szívének és a Napforduló ünnepén Június 19-23.

Medjugorje:
Mária jelenés helyszíne
Bosznia: Viszokói piramisok és kőgolyók, Sarajevo-Mosztár

Információ, regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
és +36-30/648-3543, www.egipatrona.hu

1. nap: Budapestrõl - Mohács (határátkelõ). Eszéken rövid pihenõ, az óváros megtekintése. Tovább utazás Bosznia Hercegovina felé, átlépés a határon Samacinál. Érkezés Visokóba (rövid séta  a városban, majd tájékoztató elõadás meghallgatása a 2005-ben feldezett piramisok feltárásról, régészeti eredményeirõl, mely a másnapi programhoz nyújt ismereteket) - szállás Visokoban Szarajevo mellett, vacsora a szállodában.

2. nap: Visoko (a Hold piramis feltárásának megtekintése és az alagút feltárt szakaszának bejárása). Kora délután indulásSzarajevóba (városnézés: Bascarsija, a városképet többnyire a muzulmán mecsetek és minaretek uralják, de több helyen láthatunk katolikus, ortodox templomot, és még zsinagógát is. A háborús pusztítás nyomait már eltüntették, de mementóként még ma is láthatóak romosan hagyott épületek. Számunkra történelmi hely 16. századból származó, nagy kõtömbökbõl épített Latin híd. Az elsõ világháború után, a szarajevói merényletet végrehajtó Gavrilo Princip emlékére a Princip híd nevét kapta. késõ délután visszatérés a Visokba, vacsora a szállodában.

3. nap: Reggeli után indulás Mostarba. Mosztari városnézés (mosztári Öreg híd, amely több mint négyszáz éven keresztül kötötte össze a Neretva folyó két partját. A gyalogos híd azonban az 1993-as délszláv háború áldozata lett: néhány óra alatt rombolta le egy horvát tank.  A hidat azóta újjá építették, és ma már  az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik). Tovább utazás  Medjugorje-be Dél-Európa legnagyobb és leglátogatottabb zarándokhelyére. Félnapos városnézés: jelenesek hegye, krizevaci hegy, templom és környéke. Városnézés után utazás a szálláshelyre, Mostarba. Vacsora a szállodában, utána a kivilágított belváros megtekintése.

4. nap: Reggeli után Medjugorjén keresztül (fakultatív: akik a város vallásos emlékeivel kívánnak részletesebben megismerkedni, azokat visszafelé felveszi a busz) kirándulás a híres tengerpartra, Neumba, egész napos, fürdés, napozás. Visszafelé bogumil temetõ (XIII.sz.-ban eretneknek minõsített bosnyák õsi keresztény vallás emlékhelyének megtekintése Stolacban) szállás Mostarban, vacsora a szállodában.

5. nap: Reggeli után  indulás Jajce felé (a város volt Bosznia egyik fõvárosa a középkorban, Mátyás királyunk csapatai is többször védték meg a törökök ellen. Rövid városnézés során a várat és a katakombákat nézzük meg). Tovább utazás Budapestre, érkezés a késõ esti órákban.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felõli oldalán (Mercure hotel mögött).
Indulás, Érkezés    Csomagár    Egyágyas felár    Félpanziós felár               
2012. jún. 19.
2012. jún. 23.     65900 Ft/fő     11000 Ft/fő     14000 Ft/fő