A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár és az Életfa Kulturális Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet olyan Békés megyében élő gyerekek számára, akik szeretik a népmeséket, és szívesen rajzolnak, festenek, alkotnak.
 
Pályázni lehet a www.nepmese.hu mesetárából kiválasztott mese illusztrálásával.
Választható technikák: rajz, tusrajz, festmény, akvarell, kollázs, montázs, mozaik, batik, szövés, plasztika, textilkép, makett természetes anyagokból, terméskép, báb, origami, tűzzománc, stb.
 
A legjobb művek megjelennek a népmesék honlapján: www.nepmese.hu 
 
Életkori kategóriák:
I. kategória: óvodások
II. kategória: általános iskolák alsó tagozatos tanulói
III. kategória: általános iskolák felső tagozatos tanulói
 
A pályamunkákat (rajz, festmény, kollázs stb., kivéve a térbeli alkotások) A/3-as vagy A/4-es méretben keretezés (paszpartu) nélkül kérjük beküldeni.
 
Beküldési/beadási cím: 
Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Iroda
5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. Pf:138
 
A pályamunkák hátuljára írjátok rá a mű címét, neveteket, életkorotokat, osztályotokat, felkészítő tanárotok nevét, iskolátok nevét, címét.
 
Beküldési határidő: 2012. május 11.
 
Pályaműveket csak megfelelő méretű és felbélyegzett válaszborítékot mellékelése esetén tudjuk visszaküldeni. A zsűri által kiválasztott alkotásokból 2012. június 4-én, 15 órai kezdettel kiállítás nyílik a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban (Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.).
A pályázat díjazottjai tárgyjutalomban részesülnek.
 
A pályázattal kapcsolatban bővebb információ kérhető:
Kocsis Klára művészeti referens, telefon: 20/377-95-27, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.