Kedves Barátunk!

A Magyar Hagyomány Alapítvány és Népfőiskola Örökség Gyermektáborát 2011. június 25-től július 3-ig Bodajkon, a Gaja szurdok bejáratánál lévő Bodajki Falutáborban tartja. Családoddal együtt szeretettel meghívunk és várunk!
Táborunkban igyekszünk a család nevelő erejét a régi minták szerint alkalmazva szülők és gyermekek együttes tevékenységével erősíteni a legkisebb közösséget: a családot.


Régi táboraink hagyományát hangsúlyozzuk ezen a nyáron is: minden tevékenységünk azt a szellemi célkitűzést szolgálja, amitől az Örökség Gyermektábor sajátos helyet foglal el az országban nyaranta működő számtalan hasonló között: a fiúkat vitézeknek - férfiaknak, a lányokat lánynak, leendő anyának nevelik azok a tevékenységek, különösképpen a közös rítusok, amelyek megvalósulását segítik a kézműves műhelyfoglalkozások (nem „kézműves” tábor!), alkalmat adva természetesen a mesterséggel való közelebbi megismerkedésre is. A 14-16 éves korú lányokat leánnyá avatjuk (megfelelő létszám esetén). Kérjük ezt megfontolva cselekvően részt venni a programokban.

Gyülekezés, szállásfoglalás
2011. június 25-án, szombaton, legkésőbb délután 2 óráig. Délután 2 – 4 óráig szállásfoglalás.  A nyitó tábortűz megrakásához kérjük, aki teheti minél előbb érkezzen meg, hogy segíthessen ebben!
Megérkezéskor Molnár Zoltánt keressétek információkért!

A táborhely megközelítése:
A tábor Székesfehérvártól 25km-re található.  Bodajkhoz tartozik, de valójában Balinka nevű falu határában van. Autóval át kell hajtani Bodajkon Balinka-Bakonycsernye irányába, és a település
vége után kb. 2 km-re található a tábor bekötő útja. Itt buszmegálló is van. Ha valaki busszal érkezik, itt kell leszállnia, nem Bodajkon! Székesfehérvárról az ALBAVOLÁN-nal lehet ide utazni. A Balinkára, Bakonycsernyére, Zircre induló járatok áthaladnak ezen a ponton. Mór irányából is lehet busszal utazni, szintén az előbb felsorolt települések legyenek a célállomások. Autóval a 81 sz. főúton (Szfvár-Győr közötti út) lehet Bodajkot megközelíteni. Fehérvártól kb.18 km, Mórtól kb.6 km-re lévő "Sandokan" Panziónál kell letérni. Vonatról a "Csókakő" állomásnál kell leszállni. Ez van a legközelebb a táborhoz, de innen is legalább 5km-t kell megtenni.


A tábor műhelyei:
-    Major Judittal agyagozunk,
-    Máthé Ludmillával batikolhatunk,
-    Kaszás Ákossal nemezelhetünk,
-    Fekete Violetta kosárfonást tanít,
-    a madzag- és kártyaszövést valamint gyöngyfűzést, gyöngyszövést Bárd Zsuzsa mutatja meg,
-    énekelünk és ismerkedünk a dudával és a furulyával Pál Pista bácsi segítségével
-    az asszonyokat, leányokat Sütő Zsuzsa varrni és hímezni tanítja
-    a bőrös műhelyt Tóth Ica vezeti
-    Rancz Szabolccsal kemencét építünk, hogy hagyjunk magunk után szépet és hasznosat a vendéglátóinknak

Foglalkozásvezetők:
-    A fiúk harci fölkészítését Molnár V. József, Kovács Lajos és Csordás Imre vezetik.
-    A kis- és nagylányok játékait, és a rítusokat Hardiné Edina szervezi.
-    A férfiaknak Pál Pista bácsi beszél viseletről, viselkedésről és nótákat tanít, hogy zenghessen a férfi kórus a vitézavatásnál!
      A táncot gyerekeknek, felnőtteknek Hardi András és felesége Edina tanítja.

Meghívott előadók, témák:
 Molnár V. József, Szántai Lajos, Dr. Eőry Ajándok
Előadásaik témái: A Magyar Szent Korona, Mátyás koronázása valamint a kínai (hun gyökerű) természetes gyógymódok

Mivel nagyon nagy a tábor népszerűsége, mielőbb, a megjelölt határidő pontos betartásával kérjük postára adni az aláírt jelentkezési lapot, NEM ajánlva, legfeljebb „elsőbbségi” küldeményként az alábbi címre:
Hárs Klára 1038. Bp. Rózsa u. 18. vagy villámlevélben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel:06207700773
Felvilágosítás: Molnár Zoltán Tel: 06204488699 vagy villámlevélben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A beérkezés sorrendjében tudjuk csak figyelembe venni a jelentkezéseket!
A jelentkezés határideje: 2011. június 10!

Külön értesítést csak akkor küldünk, ha valamilyen oknál fogva (pl. elégtelen létszám) nem tudnánk a tábort megtartani.
A tábor ismertetője és a külön letölthető jelentkezési lap megtalálható a 
www.oskep.hu honlapon.

Budapest, 2011. április 5.


    Molnár V. József        Hárs Klári    Molnár Zoltán