A Pap Gábor Misszzió Központ és Népfőiskola szeretettel meghívja újonnan induló „Nemzeti zarándokútjaink” következő utazására. Ezen utak segítségével egyszerűen és élvezetesen megismerhetővé és felfedezhetővé válik csodaszép Hazánk sok ezernyi mellőzött értéke, rejtőzködő kincse. Életre kel a középkori Magyarország történelme és megannyi legendája.

Kétnapos utunk fókuszpontja Eger városa, az odaút Nógrád, a visszaút padig Heves megye legszebb és legérdekesebb helyeiből válogatott csokor. Szombaton megtekintjük Mátraverebélyen a Hunyadiak ősének sírját, Taron „pokoljáró” Tar Lőrinc templomát, a Maconkai freskókincset, és Bélapátfalva Árpád-kori székesegyházát. Este borvacsorára vár minket Eger egyik „fertálymestere”, és talán legnagyobb „borművésze” Sike Tamás. Vasárnap, reggeli után útra kelve meglátogatjuk a Siroki várat, a Táltos-sziklákat, Tarnaszentmária évezredes követ őrző 900 éves templomát, a Kisnánai vár romjait, a Feldebrői altemplomot, és ha időnk, és az időjárás engedi, még jó pár különleges helyet.


Tartsanak velünk honismereti kalandozásunkra, és éljék át velünk gazdag kulturális örökségünknek újbóli felfedezését. Az utazás időpontja 2010 október 16-17.

Regisztráció: Szánthó-Lendvai Dóránál a 06-70/613-1690-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen

Gyülekező Veszprémben a megyeháza előtt 29-én reggel 7-kor, Budapesten a Batthyány téren 9-kor. Lehetőség van még – igény esetén – Székesfehérváron, Gödöllőn, vagy Hatvanban csatlakozni a zarándoklathoz.

Az utazás költsége 18900 Ft/fő, amely tartalmazza az utat, a szállást, a reggelit, a műemlékek belépőjét és a borvacsorát.