Nagyvázsony Község Önkormányzata (társszervezésben a Magyarok Szövetségéven Veszprém megyei szervezetével) megrendezi a IV. Szt. Mihály-napi Marha(nagy)hajtás keretében az I. Magyarok Jószágvásárát 2010. szeptember 25-én, szombaton, délután 13.00 - 18.00 óra között.

A jószágvásár hagyományteremtő szándékkal kerül megszervezésre, amelyre szeretettel és tisztelettel hívjuk meg Önt is. Kérjük, hogy a jó vásár vagy/és a jó hangulatú találkozás jegyében jöjjön el bemutatni vagy eladni kívánt jószágával a rendezvényre és buzdítsa erre ismerőseit, tenyésztő vagy egyszerű háztáji gazdálkodást végző barátait is.
A jószágvásár szakmai partnere Tóth-Almási Péter állatorvos. A vásárra a Völgy-parkban kerül sor (bejárás a település Mencshely-Balaton felé kivezető közút végén, a Vásártér utca felől, kitáblázva). A vásáron biztosítunk: terület, itatáshoz víz lajtoskocsiban. Amit kérünk a gazdáktól: itatóedény, jószágkikötés illetve elhelyezés (pányva, utánfutó, kenel, ketrec stb.), jószágok dokumentuma.
A rendezvény része az egésznapos mulatságnak, programnak, amelyből rövid izelítő: hajnali cigányzenés ébresztő; kisbírói programismertetés; délelőtt az utolsó idei csorda ünnepélyes hazahajtása majd szüreti fogatos felvonulás menettánccal, megállópontokon kínálással; lovasbemutató, fogathajtó bemutató és amatőr fogathajtó verseny (védnök: Hock Ferenc); háziállat-bemutató; kézműves- és kirakodóvásár; az Alig Színpad vásári komédiái, helyi és térségbeli művészeti csoportok bemtutatói, vásári mulatság és zenés programok; kisvonat a falu utcáin menetrendszerint; fözőverseny; tócsisütő-verseny és még számos, az elmúlt évek 2000-3000 fős rendezvényéhez illeszkedő vidám program.
Kérjük, akkor is jöjjön el rendezvényünkre, fogadja el a meghívást, ha nem kifejezetten a jószágértékesítés, de a hagyományfelelevenítés és ápolás szívügye Önnek. Természetesen, reméljük, hogy ahogy egy rendes vásárban, úgy itt is egymást gyarapító találkozásokra, tisztes magyar vásárra kerül sor.
Bármi kérdése van, kérem hívja a szervezésben partner térségi állatorvosunkat a 30-4758-508-as telefonszámon, vagy keressen engem bátran.
Megkönnyíti a szervezést, ha visszajelez az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emilcímen vagy a 88-264-011-es titkársági telefonon illetve kérdését itt teszi fel - ha elérhetőséget is megad, visszahívom.

Tisztelettel köszöntöm,
2010. szeptember 7.

Fábry Szabolcs polgármester
Nagyvázsony

(Forrrás:magyarokszovetsege.hu)