Tündérfő – élő mese, mint szent beszéd címmel Huszár Andrea Magdolna szobrászművész és mesekutató vendége lesz Pápainé Páhi Emma, karcsai mesemondó asszony, a Népművészet Mestere 2011. november 30-án, 18 órakor a Pinceszínben (Budapest, IX. Mátyás utca 7.) - A szeretet a legfőbb, mindent legyőz. A szeretet erősebb a halálnál - mondja Emma néni, akinek bölcseleteit, tündérmeséit sokan hallgatják, köré ülve, áhítatosan. Most is megkérjük, mondjon nekünk valamit Szent Andrásról, a böjtről és a legfőbb tudományról: a szeretetről.

A szájhagyomány által közvetített bölcsesség eleven, ősi időkbe, helyszínekre repít. A mese a kultúránk egyik alapköve, belső tanítás, mely írott formában csak a legutóbbi időkben jelent meg, mindeddig szájról szájra szállt. A mesemondás egy olyan szertartás, amely mai napság már szinte szokatlanul erős, mert összpontosítást igényel. Semmi más nem kell hozzá, mint egy tudó ember és a hallgatója,  és ott, abban a körben, egyszerűen jelenül meg az ősi beszéd. 
Emma nénivel az egyik legnagyobb mesemondó, a Népművészet Mestere, tőle származik Magyarországon a legtöbb gyűjtött mese, amelyeknek részben hagyományos karcsai népmesék, részben úgynevezett életmesék. Most a 80. életévében van, és vállalja az utazások nehézségeit. Az évek alatt sok emberrel, közösséggel került kapcsolatba, mert az emberek érzik, hogy az élő mesemondás varázsa már majdnem elveszett, szeretnének ismét részesülni belőle.
 
Az előadásokra belépőjegy váltható felnőtteknek 1000, gyermekeknek, diákoknak 500 forintért.