Síppal, dobbal, fuvolaszóval június 11-én megnyitotta kapuit a Hét Határon Nemzetközi Meseprojekt kiállítás a Blaha Lujza téri MÜSZI-ben. Az Ünnepi Könyvhéttel párhuzamos kiállítás eszmeiségében csatlakozik a Gyermekkönyvnapok programjaihoz. A tárlat június 22-ig látogatható.
 
A Hét határon Nemzetközi Meseprojekt megálmodója az Író Cimborák alkotóköre volt. Simon Réka Zsuzsanna, Spanyolországban élő, erdélyi író ismert, külföldi illusztrátorokat kért fel, hogy rajzoljanak a Cimborák számára. A felhívásra tizenkilenc ország 37 illusztrátorától érkeztek a képek, ezekhez írtak kortárs magyar szerzők meséket. A kiállítást Paulovkin Boglárka grafikus és Simon Réka Zsuzsanna nyitotta meg.
 
A MÜSZI-ben (Művelődési Szint) a látogatók bejárhatják, megtapasztalhatják a hét határon átívelő alkotói együttműködést, hiszen igazi térbeli mesekönyvet állítottak össze a felhívásra érkezett történetekből és illusztrációkból. A mesebeli tájakon rajzos térkép segít eligazodni.
 
A Hét Határon Nemzetközi Meseprojekt alkotásait az Író Cimborák http://www.irocimborak.blogspot.com oldalán lehet elolvasni, idegen nyelvekre lefordítva pedig a Cuentos de Pukka http://cuentosdepukka.wordpress.com/ oldalon.
 
Az Író Cimborák alkotóközösség közel három éve alakult. Tagjai kortárs magyar írók és költők, a gyermekirodalom alkotói, szoros együttműködésben a hazai illusztrátorokkal. Havonta jelentkeznek közösen új témával.
 
A kiállítás június 22-ig látogatható. 
 
HELYSZÍN: MÜSZI – Művelődési Szint, Budapest Blaha Lujza tér 1., Corvin Áruház III. emelet bejárat a Somogyi Béla u. felőli oldalon, zöld MÜSZI logós ajtón (ha zárva, kéretik csengetni!)