Ahhoz, hogy megértsük a népünk másságát, a többi európai néphez képest, egy kis történeti áttekintést kell tennem, remélem a hozzászólásokban kiegészülhet még új adalékokkal.

Az időszámítás előtt 1800 körül, a kínai császárság kínai és hun házasságból eredt, tehát feltételezhetően, egy igen fejlett társadalomnak kellett már akkor léteznie, ha államalapításra alkalmas volt. Már a kínai területeken való létezésük idején is kettévált az életmódjuk, t.i. Volt egy ága, amelyik vándorló életmódot folytatott, és leginkább harci cselekményekben jeleskedett, és volt a másik része, amelyik letelepedve élt. Ez az életmódbeli kettősség, egészen a honfoglalásig fennállt.

Rendszerint, ebből eredően, az utóbbiak mozdultak nehezebben, ha a szükség úgy hozta. Ezen kívül tudunk fekete, és fehér hunokról, ami nem csupán elnevezés, hanem a külső megjelenésre is utalt. A fekete hunok europoid jellegű kinézettel és igen sötét – földszínű – bőrszínűek voltak, ma már a nyomaikat is nehéz lenne megtalálni, bár állítólag még van ebből a rasszból elszórtan egy két közösség. Életterük elhelyezkedéséből adódóan, a tibeti kultúrát, és a buddhizmust ismerhették meg legelőször valószínűleg. Nyilvánvaló az is, hogy a letelepedett életmódot folytatók inkább vonzódtak e két említett vallási irányzatok kolostori szelleméhez, míg a vándorló ágra, - közelebb lévén a természeti körülményekhez -, erősebb hatást gyakorolt as közvetlenebb természeti kultusz. Viszont mindkét irányzatnak nagyon fontos volt, a környezet óvása, és tisztelete.

Érdekességképpen megemlíteném, hogy a masszaséta hunok társadalmában pl. matriarchátus uralkodott, de egyébként sem volt a mai értelemben férfiuralom a hunok körében szokásban. Ezt jól érzékelteti pl. A honfoglaló magyarok öltözékének összetétele, ami a nyugati népek körében visszatetszést is keltett, lévén a hun nők ruházata nem sokban, inkább díszítésében mint formájában tért el a férfiakétól. Ezért lehettek történelmünkben hős várvédő asszonyokról hallani, mert egyáltalán nem volt természetellenes a nők fegyverforgatásban való jártassága társadalmunkban.

A kínai fennsíkot elhagyva, - egy részük ott maradva, mind a mai napig jelen vannak - ,lejjebb vonultak, és az egykori sumer területeken helyezkedtek el. Bármily hihetetlen, arról a területről folyamatos kapcsolat volt a kárpát- medencével, de ezt a régészeti leletek is bizonyítják.

Hrovatin Rózsa Naplóbejegyzése a Világegyetem.ning.com oldalán olvasható teljes terjedelemében.

Ha már tag, lépjen be, ha nem, akkor regisztráljon!