...hogy őseink dicsősége ismét visszatérjen közénk

2007. augusztus 25-én Várpalotán a városban eddig sosem látott esemény zajlott. Közel 100 hatalmas, kézzel festett történelmi zászlót lengetett a szél a hagyományőrző lovasok és gyalogos harcosok kezében, hogy egy szimbolikus jelentőségű körmenetet tegyenek a rendezvényre érkező, ugyancsak történelmi zászlókat lengető vendégekkel együtt.

A Történelmi Zászlók Találkozóját a Palotai Turul Társaság szervezte meg az általa vallott küldetés részeként, hogy a helyes jelképrendszert, az őseinktől örökölt hitet és szellemiséget visszavarázsolja a jelenbe, kiszorítva az előző rezsim által használt, magyarságellenes szimbólumokat.

A rendezvény keretén belül Németh Árpád, Várpalota polgármestere átvette a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjétől, Hermann Istvántól a városnak ajándékozott árpád-sávos zászlót, amelyet kitűztek a Thuri-várra.
Az ünnepség fényét Hegedűs Zsuzsanna emelte gyönyörű énekével. A vár körül megtett jelképes körmenet után a zászlótalálkozó záróakkordjaként a résztvevő zászlókat Nagy Károly r.k. plébános
és dr. Hegedűs Lóránt református püspök szentelte ill. áldotta meg.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik tevékeny részvételükkel segítették a rendezvény létrejöttét, illetve azoknak is, akik jelenlétükkel tisztelték meg történelmi zászlóinkat.További képek az eseményről:
http://www.box.net/shared/vbgjy0beih