Karaul, az őrző táltos eltávozott közülünk! Emlékezzünk meg szelleméről méltóképp és mondjunk imát, gyújtsunk egy gyertyát! Tudtuk, éreztük, hogy földi életének lángja már halványan pislákol. Mégis, mégis váratlanul ért a hír: Koppány nembéli KARAUL Horváth fia: János György 2009. álom havának 19. napján 13 órakor eltávozott a hadak útjára. Az Öregistennel van találkozása. Fontos ügyben járul a Teremtő elé, az ő szeretett nemzete ügyében megy, hogy személyesen mondja el, baj van, nagy baj.
Veszendőben a Nemzet!

KARAUL lelke immáron az Ősökkel, a Hősökkel együtt száll a csillagösvényen és onnan vigyázzák a sorsunkat féltő szeretettel.
Sok-sok szertűz mellől,KARAUL-lal együtt hívtuk,kértük az égi vándorokat,tekintsenek le ránk.Minden igaz magyarra határainkon belül és túl, bárhol él is a nagyvilágban.

Ha a szíve a Honért dobog. Immár onnan, a Hadak útjáról figyel ránk Ő is. Figyeli, hogy tanításait megértettük és megfogadjuk-e.

"MERJÉL MAGYAR LENNI!!!" - mondotta százszor és ezerszer.
Jófajtáim, legyen ez az elkövetkező időkben a jelmondatunk!

Karaul az őrző táltos
portréfilm, 24 perc
saman.org.hu

Karaul János György
"Az elfelejtettet, a kiírtottat újra meg kell tanulni."

Egy őrző táltos a XXI. század Magyarországában. Karaul - az utolsó magyar asszonytáltos dédunokája - beszél életéről, a hagyományok őrzéséről. A filmben érdekes szertartásoknak, az ősi magyar virtus újjáéledésének lehetünk szemtanúi. Megismerkedhetünk a sámánság, a táltosság lényegével.
A somogyi táltos is őrzi az összes ősi magyar hagyományt. Ezért őrző táltosnak tartja magát. Horváth Jánost 5 éves korában választotta ki a dédanyja erre a feladatra. Minden ismeretet átadott neki, amit ő is a nagyapjától tanult, az pedig szintén az őseitől. Így öröklődött nemzedékről nemzedékre a tudás. Horváth János a 43. táltos a családban.
- Köszöntelek őseink őse, magyarok Istene: Nap. Szétszórtad parányaidat, s belőle alkottad a turáni szittya magyart.
Koppány nembéli Karaul Horváth fia János György, őrző tokmak karaul táltos ősi magyar szertartás szerint üdvözli a Napot a táltos koronával. Ugyanúgy teszi, mint több ezer évvel ezelőtt élt magyar ősei.
- Ezen a helyen mindennek jelentősége van. A négy nyírfa például a négy égtájat jelöli. Ha valaki megfogja őket, érezheti a föld és a nap energiáját, mondja a táltos.
Horváth János tíz éve költözött Tatárvárra, ősei földjére. Azelőtt Pesten élt, mindig is a magyarok ősei foglalkoztatták. Állítása szerint minden ősi magyar szertartást ismer.
- Enyém az ősi napkereszténységnek a tudása, az ősi rovásunknak az ismerete, tudom hogyan lettek az őseink napkeresztények, milyen régtől fogva, hány ága van az ősi fajtánknak. Ha a táltos nem jó úton jár, akkor a nemzet dolgai elvesznek.
Horváth János nem az egyetlen táltos Magyarországon. Sokan vannak: őrzők, gyógyítók, mindegyiküknek más a feladata. Az ország minden tájáról járnak hozzá az ősi szokások tanulásáért.
(www.nemzetihirhalo.hu)