Finom orvosságA legújabb kutatások szerint a parlagfű okozta allergiát jól lehet kezelni a kecsketejjel, ugyanis az állat vérében a lelegelt növény allergén anyagai hatására ellenanyag képződik. A kecsketej immunerősítő, használják tbc ellen, és nemrégiben malária elleni vakcinát is sikerült kinyerni belőle.


A kecske nem válogatós, szinte minden növényt, így a parlagfűt is megeszi. Az orvostudomány már régóta ismeri a kecsketej jótékony hatásait. Immunerősítő tulajdonságának köszönhető, hogy nagyszerűen bevált a rákos megbetegedések megelőzésében. A népi gyógyászatban is alkalmazták, például a tbc ellen.

Hivatalosan gyógyszerként nem lehet felírni (allergia elleni szerként sem), mivel nem lehet garantálni, hogy a kecsketejben mindig megfelelő mennyiségű ellenanyag található.

Számos orvostudományi területen vizsgálják a kecsketejet. Nemrégiben például géntechnikai módszerekkel sikerült a kecsketejből hatékony malária elleni vakcinát kinyerni. Ha a kutatások tovább folytatódnak, az Afrikában dúló maláriajárványok egyik percről a másikra el fognak tűnni, mivel a kecsketejből előállított orvosság jóval olcsóbb, mint az eddig használt készítmények.

Forrás: barikád.hu