Sólyom László lesz a fővédnöke a kisiskolák javára rendezett jótékonysági koncertnek.

“Karácsonyra reményt!” - a hazai zenei élet kiválóságai adnak jótékonysági hangversenyt december 19-én este 7-kor a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében (Roosevelt tér 9.) a falusi kisiskolák javára. Az est fővédnökségét a köztársaság elnöke, Sólyom László vállalta el. A műsorban fellépnek:
Baráti Kristóf, Gulyás Márta, Holics László, Horgas Eszter, Muskát András, Onczay Csaba, Szokolay Balázs, Tokody Ilona, Varga Gábor, Vásáry Tamás, Vukán György, közreműködik Tunyogi Henriett balettművész.


Az adománygyűjtő kampány keretében december 12-én a szombathelyi Megyei Művelődési Központban Szarvas József előadóestje kerül megrendezésre; Mezőtúron 14-én a Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösségi Házban Üzenet egykori iskolámba címmel diákszínjátszók lépnek fel; Székesfehérváron 16-án Fábri-show lesz a Szt.István Művelődési Központban. Kiskunfélegyházán, Szegeden, Szombathelyen és másutt felállítják a kisiskolák karácsonyonyfáját. A bevételt és az adományokat a szervezők a falusi kisiskolák támogatására fordítják.

A pályázat kiírásánál azoknak a tanácskozásoknak a tanulságait veszik figyelembe, amelyekre elsősorban az érintett községek pedagógusait, polgármestereit várják. A kisiskolák helyzetét, lehetőségeit vitatják meg december 5-én Székesfehérváron Kerpen Gábor (PDSZ) és Barlai Róbertné (Független Pedagógus Fórum) részvételével, 13-án Somoskőújfaluban, 14-én Miskolcon és Mezőtúron. Hasonló fórumokat szerveznek a közeljövőben többek között Sárospatakon és Szegeden.

A kezdeményezők kérése: ajándékozzuk a túlélésért küzdő falvak iskoláinak megsegítésére a karácsonyi ajándék-pénz 10%-át!

Az adományokat a (közhasznú) Kós Károly Alapítvány fogadja (a közleményben “kisiskolákért” jelzéssel). Bankszámlaszám: 10402166-21629530-00000000


A szervezők nevében,
Lányi András 30/5979-123

Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
30/5979-001
www.elolanc.hu/kisiskolakert