Nyíregyháza - A szatmár-beregi termékeket újabban klaszter is népszerűsíti.
 
A tágabban értelmezett tájegység speciálisan élelmiszeripari- és kapcsolódó népművészeti termék előállítóiból és a térségfejlesztéshez kötődő civil szervezeteiből alakult meg tavaly tavasszal a Szatmár-Beregi Helyi Termék Klaszter. Úgy általában a klaszterről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy az Európai Unióban a vállalkozások és a civil szervezetek együttműködésének jól bejáratott eszköze gazdaság és térségfejlesztési célokkal.

A termék előállítók széles palettát fednek le, kereskedelmi pálinkafőző vállalkozások, lekvár, aszalvány, gyümölcslé, kecskesajt, tésztakészítő és a híres beregi szőttest készítő vállalkozás is tagja a klaszternek – mondta el érdeklődésünkre Szabó Attila, marketing szakember. Hozzátette: A tagvállalkozások a szatmár-beregi térségben termelt alapanyagokat feldolgozott formában igyekeznek eljuttatni a vásárlókhoz.
 
A klaszterben való összefogás – azonkívül, hogy a szatmár-beregi térséget is népszerűsíti – a tagvállalkozások piacra jutását igyekszik elősegíteni a kollektív marketing eszközeivel.A nagyközönség előtt február elején a Budapesten megrendezett Foodapest nemzetközi élelmiszeripari kiállításon mutatkozott be a hamarosan egy esztendős szatmár-beregi klaszter.
KM
 
Forrás: www.szon.hu