Megjelent a Hagyományok Háza „Népmesetár” c. sorozatának új darabja DVD-n!

A „Czérna Miklós történetei. Mesék, mondák, anekdoták Oromhegyesrõl - 18 éven felülieknek!” c. szövegkönyv-mellékletes DVD-n a bácskai Oromhegyesen (Szerbia-Montenegró) élõ idõs gazdálkodóról készült felvételek láthatók.


A 2005-ben Népmûvészet Mestere címmel kitüntetett Czérna Miklós ízes tájszólásban elmondott történetei, meséi a magyar folklór hagyományos elbeszélõ és mesemondó stílusát mutatják be, a régmúlt hiedelmeit, szokásait idézik föl. A kifejezetten a felnõtt korosztálynak készült DVD a „klasszikus” mesei mûfajok (állatmese, legendamese, Mátyás-mese) mellett boszorkánytörténeteket, rövid, csattanós anekdotákat, „életképeket”, katonatörténetet is felvonultat, és néhányat Miklós bácsi pajzán tréfái, erotikus meséi közül…

A Czérna Miklós történetei c. DVD-t kizárólag a népmese iránt érdeklõdõ felnõtteknek való. A Népmesetár elõzõ három kiadványa azonban minden korosztálynak szól, ajánljuk óvónõk, tanítók, magyartanárok, drámapedagógusok, könyvtárosok – szülõk és nagyszülõk figyelmébe!

Raffai Judit: A magyar mesemondás hagyománya. Útmutató mesemondók, pedagógusok és minden népmesekedvelõ számára. Hagyományok Háza, 2004 – az utolsó példányok még megrendelhetõk!

Szõcs Boldizsár meséi. (könyv + kazetta) Hagyományok Háza, 2004

Az aranyréce. Mesék Moldvából (könyv + kazetta) Hagyományok Háza, 2005

A DVD már kapható! Keresse a Hagyományok Háza webáruházában:
Megrendelés: www.hagyomanyokhaza.hu, vagy a MesterPorta üzletében (1011 Budapest, Corvin tér 7. 06-1-202-3859), vagy utánvéttel postai úton.
További információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.