Az értekezlet ideje: 2014 jégbontó hava/február 15-én, 11-16 óra között, helye: Magyarok Világszövetsége székháza, Budapest V., Semmelweis u. 1-3. 
 
2012 tavaszán Solton, majd nyáron a Magyarok Világkongresszusán a rovás-szakma egyértelműen kiállt amellett, hogy az a rovásjelkészlet kerüljön szabványosításra a számítógépes világban, amit többek között Magyar Adorján és Forrai Sándor mentett meg az utókornak. Nagyon sokan időt, energiát nem kímélve tettek azért, hogy ennek érvényt tudjunk szerezni. 
 
Miután a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet, az ISO/IEC a 2014. január 14-vel lezárult szavazással elfogadta az általunk is támogatott, Michael Everson által előterjesztett számítógépes szabványtervezetet, most már a további feladatainkra kell figyelnünk. Ezért hívunk most erre az értekezletre. 
 
Főbb témáink: 
  • Célegyenesben a magyar rovás számítógépes szabványosítása 
  • Ősi írásunk tanításának lehetőségei az iskolákban 
  • A rovástáblák helyi közösségek általi állítása 
  • Rovásversenyek szervezésének lehetőségei 
Az eddig egyeztetett előadók a fenti témákban: Friedrich Klára, Szakács Gábor, Tisza András, dr.Mandics György, dr.Tóth Gergely
 
Kérjük, a részvételi szándékodat legkésőbb február 10-ig jelezd  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. villanylevél-címen vagy a honlapunk kapcsolat-lehetőségén keresztül. 
 
Rovói üdvözlettel, 
Szondi Miklós - magyarrovas.hu
 
 
Az ősi székely-magyar rovásírásunkat a számítógépes világban
 
 
Hat éve tartó ármány ért véget tavaly december 5-én, amikor a Magyar Szabványügyi Testület illetékes szakmai fóruma, a Rovásírás Munkacsoport 86%-os, azaz több mint 4/5-ős többséggel zöld fényt adott a Michael Everson nevével fémjelzett számítógépes rovásírás-szabványtervezetnek, amely beemeli az ősi székely-magyar rovásírásunkat a számítógépes világba, lehetővé téve ennek széles körű elterjedését. 2014. január 14-én a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO, IEC) is hasonló arányban hozta meg a maga döntését e kérdésben, pontot téve ezzel arra a csalárd gáncsoskodásra, amely 2008 óta fékezte a folyamatot - honnan máshonnan mint - Magyarországról. Az ISO döntésről a hivatalos értesítés január 21-én érkezett meg, és ezzel a kérdés a Magyarok Világszövetsége által másnap, a Magyar Kultúra Napján szervezett rendkívüli sajtóértekezlet központi témájává vált. 
 
E két határozattal megálljt parancsoltak annak az álságos kisajátítási kísérletnek, amellyel egy magyarországi csoport megpróbálta a magyar nemzet kulturális örökségének egyik legbecsesebb részét, az ősi, élő székely-magyar rovásírást idegen kézre játszani - fejtette ki Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, az esemény házigazdája. 
 
 
Forrás: MVSZ Sajtószolgálat