Azt mondják, jön a világvége. Jön a háromnapos sötétség, zárkózz be, bújj a föld alá, menekülj! Azt mondják, ha túl akarod élni, halmozz fel vizet, élelmiszert, fegyvert…
 
Azt mondom, az jön, amit teremtünk! Hozd el Te is fényed, gyűljünk össze a hegyek csúcsán, ne menekülj! Azt mondom, ne félj, a Benned lévő fényen nincs hatalma a sötétnek…

Ötödször gyullad ki a Fénylánc az év legsötétebb napján, ötödször gyűlünk egybe szent hegyeink ormán, ötödszörre akarjuk együtt, hogy imánk az Istent újra megtalálja. Ha ötről hatra akarsz jutni, ha fényt akarsz vinni az elsötétült világba, ne bújj, gyere velünk!
 
Zarándokútra hívunk! Gyere velünk, ne légy rest, cipeld fel a hegyre a terhed, amit már régóta le szeretnél tenni. Gyere velünk, ne légy hitetlen, emelkedj felül magadon, és a csúcson az vár, amire vársz: a nyugalom, a béke, és a közösÉG.
 
Találd meg a környék számodra legszentebb hegyét, jelöld be awww.fenylanc.uw.hu térképen a pontosan a helyét, a többit bízd a Teremtőre. Ne tarts szertartásokat, ne legyenek beszédek, hangoskodás, csak énekeljetek, beszélgessetek vagy hallgassatok – de azt őszintén. 
 
Rakjunk ki magunkból mindent, ami hazug, ami csorba, ami mérgez, hogy végre a fényes oldalunkkal fordulhassunk egymás felé, végre egymásra találjunk. Csak azt hozz, ami éltet: a szereteted hazád, nemzeted, és Istened iránt! Hozzál kóstolót ételeidből, italaidból!
 
Most hozzád szólok, akik önként, vagy a sors akaratából elhagytad Hazád, vagy Hazád hagyott el téged: magyarnak lenni vallás, azaz vállalás. Amíg hited és nyelved egy az enyémmel, testvérem vagy, ezért bárhol élsz a nagyvilágban kérlek, gyújts Te is tüzet!
 
Bárhol élsz, és bárki vagy kívánom, hogy a legsötétebb éjszakán Te is megtapasztald: nem vagy egyedül!
 
Én, Géczy Gábor gyermekeimért, hazámért és Isten szerelméért indulok a Hegyre – 2012 legsötétebb éjszakáján.
 
Géczy Gábor 
 
 
Forrás: fenylanc.uw.hu