Az angyal adta korona” címmel dr. Varga Tibor tart előadást a Hagyomány Iskolájában, Budapesten, a IX. kerület Mátyás utca 7. szám alatt (Pinceszín a Ráday és Lónyai utca között) december 14., kedden 19 órakor. Ugyanakkor lesz az előadó új könyvének a bemutatója is.

Belépő adományként: 500-1000 forint, mindenkinek szándéka és lehetősége szerint.

Szervező: A Magyar Múlt Megőrzéséért Egyesület

A szerző, dr. Varga Tibor keresztény értelmezéssel közelít nemzeti ereklyénkhez, nem vitatva, hogy ősi tudás emlékét is megtestesíti a Szent Koronánk.
A tartalomból:

- A magyar uralkodóavatási szertartás ismertetésének rövid foglalata
- A Szent Korona néhány jellemzőjének ismertetője
- A Szent Korona vallása
- Mikor készült a Szent Korona?
- Kezdet és vég az angyali koronán
- Istenlátás
- A megvilágosodás pillanata
- A szív imája, avagy a Jézus ima

Dr. Varga Tibor számos tanulmány, könyv írója és szerkesztője. A Szent Korona Országáért Alapítvány elnöke, alapítója, jogtörténész és oktatója a Szent Korona Szabadegyetemnek.

Az előadás napján 18 órától ugyanitt, tehát IX. kerület Mátyás utca 7. (Ráday és Lónyai utca között) a Pinceszínben Rigó Róbert fotókiállítása.
Rigó Róbert 1985 óta foglakozik fotózással. Ars poeticájában így vall a fotográfusi tevékenységről:
,,Számomra a fényképezés nem ipart, munkát, foglalkozást, szakmát, hobbit, vagy valamiféle időtöltést jelent. Alkotást, szenvedélyt és életformát! Egy olyasfajta elhivatottságot, aminek hatása elősegíti a szép, illetve nem szép dolgok meglátását, a rejtett részletek felszínre kerülését, és a nem mindenki számára hozzáférhető, észrevehető formák, színek, kompozíciók megragadását. A kép közkinccsé tétele a lényeg, hogy rajtam kívül mások is részesei legyenek annak a  bizonyos látványnak. A gép csak eszköz. A képet a gép mögött álló ember agya készíti.”
Ha végigsétálunk a kiállításban végtelen nyugalmat érzünk, a képek sugallják ezt. Végre egy apró csendes sziget rohanó életünk háborgó tengerében.
Rigó Róbert az élet ajándékának tekinti a fotózást, s azt az örömet, amit a képei révén átélhet.