SZÜLETÉS HETE MÁJUS 2-7

2010. május 3.            17.00-19.00    Világra Jönni (Le premier cri – francia dokumentumfilm) Filmvetítés és beszélgetés a szülés csodájáról

A földkerekségen naponta átlagosan 364 501-szer esik meg ez a történet. Vágjunk neki egy kivételes világkörüli utazásnak, hogy felfedezzük a születés különböző univerzumait, amelyek épp olyan egyediek és változatosak, mint mi, emberek. Erre hívja meg ez a film a nézőit, a való életből vett szereplőkkel és a való élet képeivel mutatva be a világra jövetelt. Mongólia vad sztyeppéitől a párizsi felhőkarcolókig, India embertömegektől nyüzsgő utcáitól az inuitok lakta jégmezőkig, az amerikai Új-Mexikótól a Fekete-tengerig, a sivatagi tuareg falvaktól a kínai vagy japán metropoliszok zsúfolt kórházaiig, a Himalája csúcsaitól az amazonasi esőerdőkig. A film az egész bolygót bejárja, hogy ugyanazt a történetet bemutassa más-más térben és kultúrában. Mindannyiunk közös története bontakozik ki: amikor a nő anya, a férfi apa lesz, a gyermek pedig világra jön.


2010.május 4.             17.00-18.00    Kismama MA-URI masszázs bemutató.
Előadó: Somhegyi Judit Ágnes (www.juditmassage.hu)
A MA-URI egy ősi polinéz hagyományokon alapuló masszázs. A test kilazításán túl lelki, energetikai, méregtelenítő, stresszoldó hatása van. Felszabadítja a testben őrzött emlékeket, aktivizálja az öngyógyító erőket, életerővel tölt fel. A kismama MA-URI segít a kismamáknak a szülésre felkészülésben, esetleges testi problémáik és a szüléssel kapcsolatos félelmeik gyógyulásában, a babájukkal való kapcsolatfelvételben.

18.00-19.00    A szülés, születés jelentősége a transzperszonális pszichológia és légzésterápia tükrében
Előadó: Szűcs Ildikó
Amilyen a kezdet, olyan a vég. Világra jövetelünk mikéntje, majd újszülöttként való fogadtatásunk körülményei nem csak az „első benyomás” megismételhetetlen és kitörölhetetlen bevésődése kapcsán nyernek elsőrendű fontosságot életünkben. Megszületésünk, első lélegzetvételünk pillanatában egész sorsunk sűrűsödik össze. Hogy milyen problémákkal, nehézségekkel szembesülünk életünk során, hogyan viszonyulunk önmagunkhoz, szerepeinkhez, milyen a párkapcsolatunk, a szexualitásunk, az anyagi helyzetünk, az egészségünk, a születésünk folyamatától függ.

2010.május 5.             17.00-20.00 Gyógyító Nap- A Belső Barlang gyógyítói masszíroznak
Vezeti: Málinger Zsolt
A masszázs által helyreállított idegpályák és vérkeringés segítenek,    hogy a várandósság és szoptatás ideje alatt erőteljesen igénybevett testünket a legjobb állapotban tartsuk. Ezzel mind a magunk, mind utódunk életminőségét áldásos módon befolyásolhatjuk. Emellett a megfelelően kivitelezett, lágy érintéses módszerek segítenek, hogy a szülésnél a vajúdó nő testét hatékonyabban irányítsa, és elkerülhetővé válnak a húzódások, izomgörcsök, sőt akár a gátszakadás is. Így két ember számára csodás élménnyé válik a születés misztériuma.

2010.május 6.             17.00-18.00 Egészséges táplálkozás. Mit egyen a várandós nő?
Előadó: Málinger Zsolt
A hétköznapokban is kivitelezhető tanácsok, melyek által a kismamák és a várandós nők biztosíthatják ásványi anyag, nyomelem és vitamin szükségletüket, karban tarthatják testüket.

18.00-19.00 Testtudatosság a gyermekvárás idején
Előadó: Málinger Zsolt
A testre, mint egészre tekintve, új kreatív közelségbe kerülhetünk az élettel, valamint megérthetjük a test egyes részeinek lelki/szellemi üzenetét.

2010.május 7.             17.00-18.00    A gyermekvárás és a névadás szellemisége a magyar nyelvben.
Előadó: Málinger Zsolt
A fogamzás, gyermekvárás, szülés, tehát a szaporodáshoz kapcsolódó szavak a magyar nyelvben megmutatják, hogy őseink milyen átfogó és hatalmas bölcsességgel rendelkeztek a „primitív”-nek nevezett időktől napjainkig, amíg a ma „hagyományos”-nak nevezett orvoslás teret nem hódított.

18.00-19.00 Szülésprogramozás. Szülhetünk könnyen, gyorsan is?
Előadó: Szűcs Ildikó
Szülni fájdalommal jár, nem is akármilyen fájdalommal. Ha százas skálán kellene jelölni, a magam részéről határozottan 100-ast adnék a méhösszehúzódásoknak. Minden szülő nő, minden szülés más. Mégis, ki tud könnyen szülni? Milyen a könnyű szülés? Programozható mentálisan a szülés? Az én válaszom: igen!


Szeretettel várunk
BB csapata

http://www.belsobarlang.hu/


Belső Barlang programjai:
http://www.belsobarlang.hu/
http://www.belsobarlang.   egeszsegeskave.hu/

Permalink