Meghívó

A Templomos Lovagrend Magyarországi Preceptóriája és a Templárius alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az Endrődi NÉPHÁZ 80 éves évfordulós ünnepség programjaira.

Helye: Népház-Kistérségi Konferenciaterem (Endrődi Közösségi Ház)
(Gyomaendrőd, Endrődi városrész, Blaha Lujza u. 21.)

Időpontja: 2010. május 7-8-9.

A programjaink fővédnöke:
Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök

Védnöke:
Várfi András Gyomaendrőd Város polgármestere
• Május 7. (péntek) 15-órától Bella Rózsa Pilinszky-díjas tanár, grafikusművész kiállítás megnyitója a földszinti teremben. A kiállítás címe: "... az Úr ügyében való fáradozástok nem hiábavaló…" (Pál Kor. I. 15; 58).

Az ünnepségsorozatot megnyitja:
Várfi András Gyomaendrőd polgármestere.
Moderátor: dom. Ungvölgyi János a Templárius alapítvány kuratóriumi elnöke, a Közösségi Ház vezetője.

• Május 8. (szombat) 16-órától az emeleti Konferenciateremben KÖZÉLETI FÓRUM. Németh Miklós Attila vendégei lesznek: Prof. Dr. Papp Lajos szívsebész; Prof. Dr. Dénes Zoltán c. egyetemi docens, Újirázi plébános; Vaszkó Irén ny. tanárnő, Gyomaendrőd díszpolgára; dom. Várszegi Csaba, a Templomos Lovagrend Magyarországi Praeceptória vezetője és Hídvégi Miklós, a Zenés Színjátszásunkért Művészetpártoló alapítvány kuratóriumi elnöke.
Téma: Hogyan szerezzük vissza hitünket? A nemzeti értékeink védelme, annak továbbadása.
A fórumot megnyitja: Várfi András polgármester
A fórum elején kerül sor a Templárius alapítvány által alapított Csernus Mihály Emlékérem kiosztására.

• Május 9. (vasárnap) ünnepélyes szentmise lesz 10-órától néhai Csernus Mihály apátplébános a 80 éve átadott és felszentelt Népház alapítójáért, és építői lelki üdvéért. A szentmisét tarja: Iványi László tb. kanonok, plébános
15-órától: Emléktábla avatás-Népház Szarvasi út felőli külső homlokzatán.
15-óra 40 perckor: "Népi szakrális kegytárgyak" című kiállítás megnyitója-Népház emeleti terem.
16-órakor: Római Katholikus Népház-Déryné Művelődési Ház-Közösségi Ház-Népház-Kistérségi Konferenciaterem. Előadás a közösségi színtér múltjáról és a jövőbeni lehetőségekről. Előadó: Dr. Szonda István
17-órakor: Emlékképek a Népház életéből. Giricz László filmvetítéssel egybekötött visszaemlékezései.
Beszélgetés a Népház szerepéről, jelentőségéről Gyomaendrőd kulturális életében-Népház emeleti konferenciaterem
19-óra 30 perctől a konferenciateremben Díszelőadás lesz a Népház felújításának tiszteletére „Az operett és musical irodalom gyöngyszemei” címmel, ahol a legismertebb és legnépszerűbb operettek, és világhírű musical-részletek lesznek hallhatók és láthatók világbajnok versenytáncosokkal. Főszereplő: Oszvald Marika. További szereplők: Steinkohl Erika, Kiszely Zoltán, Merényi Nicolette, Szomor György, Debreczeni Márta, Mező Zoltán, valamint a show-tánc Világbajnok Botafogó Táncegyüttes tagjai, koreográfus: Krizsa Mary, Horváth Zoltán, Hídvégi Miklós. A darabot rendezte: Hídvégi Miklós. Fellépnek még a gyomaendrődi Színfolt Majorette Csoport tagjai.

A belépő: 2000,- Ft/fő.

 

Tisztelettel várjuk Önöket a programjainkra:

Ungvölgyi János és Dr. szonda István