„Amíg e Föld forog, Istennek mindig lesz magyarja!”

A 2007-es és 2008-as I. és II. Turul Tábor sikeres közösségépítő programsorozata után már folynak az idei, III. Turul Tábor szervezési munkái. A Rákóczi Szövetség Soproni Helyi Szervezete immár hagyományosnak mondható rendezvénye idén a soproni erdőben lévő Gyermek és Ifjúsági Táborban (9406 Sopron, Brennbergi út –www.tabor.sopron.hu) kerül megrendezésre, 2009. július 31. és augusztus 5. között.

Nagy a mozgolódás, minden érintett lelkesen készül az idei rendezvénysorozatra. A szervezők tudásuk és lelkesedésük legjavát adják idén is a szervezési munkálatokba. Az érdeklődők már most kérik a híreket a táborról interneten, telefonon és személyesen. Híreket kérnek a táborról, segítenek, lelkesítenek. Az előadók nemkülönben! A programterv már majdnem végleges. Nagyhétre, Húsvét idejére már közel végleges programot közölhetünk.

Az idei rendezvényen közösségünkben köszönthetjük többek között Dr. Hargitay András világ- és Európa-bajnok úszót, Wittner Mária ’56-os hőst, Tolcsvay Béla énekmondót, Géczy Gábor népi gyógyászt, Kalapács József rockénekest, Molnár V. József néplélek-kutatót és Dr. Papp Lajos szívsebész professzort. E nevek szolgáljanak az összesen 18 programot magában foglaló rendezvény ízelítőjeként – a végleges program közzétételéig. A tábor idején, az ismeretterjesztő előadások mellett idén is lesznek ősi hagyományokat ápoló kézműves foglalkozások, ősi hagyatékot idéző zenei programok. Újításként idén három korosztályban indítunk rajzpályázatot a magyar ősiség későbbiekben konkretizált témakörében.

A táborunkba idén is várunk a Kárpát-haza bármely területéről a magyar hagyaték után érdeklődő fiatalokat, akik bentlakóként élvezhetik a tábor programjait – a lehető legjobban lecsökkentett részvételi díj mellett (pontos összeg a végleges program közzétételekor). A soproni és Sopron környéki érdeklődőket is hívjuk, számárukra ismét lehetőség nyílik a napi látogatásra a már megszokott keretek között.

A tavalyi tapasztalatokból tanulva idén külön hétköznapi idősávokat és hétvégi idősávokat határoztunk meg a program összeállításakor. Hétvégén délelőtt két előadás tekinthető meg 10 órától, majd az ebédszünet után 15 órától még egy hosszabb előadás és legfeljebb fél órás átszerelés után az esti zenei program látogatható. Hétköznapokon az előadások délután 17 órakor kezdődnek, hogy az érdeklődők többsége a munka befejeztével kényelmesen kiérjenek a kezdésre. Hétköznap délelőttönként a Kárpát-haza különböző részéről érkező táborozók számára tartunk kézműves foglalkozásokat, amelyek keretében a résztvevők elkészíthetik saját műveiket nagy tudású mesteremberek (fafaragó mester, bőrműves, további népművészek) segítségével. Az előadások szüneteiben lehetőség lesz a tábor területére érkező mesteremberek termékeiből és az előadásokhoz kapcsolódó könyvekből, hanghordozókból vásárolni, továbbá a napi látogatók számára is megoldható az étkezés a tábor területén található étteremben.

Összességében elmondható, hogy – reményeink szerint – ismét egy felejthetetlen programsorozatot tölthetünk el együtt a soproni erdőben, ahol újjáéledhet a magyar közösségi szellem, az ősi tudás utáni vágy és az ősi hagyaték továbbéltetésének igénye.

Amennyiben további információkat kér a III. Turul Táborról, illetve a rendezvénnyel kapcsolatban kérése, kérdése, javaslata, ötlete van, kérjük, keressen minket bátran az alábbi elérhetőségeken! A tábor anyagi feltételeinek biztosítására adományokat köszönettel elfogadunk!

Szeretettel hívjuk, várjuk a Kárpát-haza minden érdeklődő, magyar lelkületű emberét e többnapos magyar örömünnepre! Formáljuk meg idén is a közösséget, az EGYséget, s merítsünk belőle erőt, reményt, hitet és szeretetet a rendezvény után következő hónapokra! Szükség lesz rá!

Magyar szeretettel: Rákóczi Szövetség Soproni Helyi Szervezete

Elérhetőségek, információ:

www.turultabor.extra.hu 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Kovács Máté, szervező) 

06-20-770-3726 (Kovács Máté, sz