Találkozás: 2012. június 16. szombat:, 09.30-kor a dunabogdányi Önkormányzat előtt. Az út kb. 14 km.
A Volán busz 8.35-kor indul Újpest Városkaputól. Javasolt 8 órára érkezni. (A túrát megelőzően kérjük az időpontot ellenőrizni!) A túra gyerekeknek is ajánlott.
A kéttornyú templomot elhagyva a kőrisfás liget után elérjük a tölgyes erdőt. A Disznós kútnál (ma József forrás) megpihenünk, majd jelzetlen úton, hatalmas bükkfás erdőben érünk fel a Nap vallás egyik ősi szertartás helyére, a Vízverés-hez. A réten hatalmas fák alatt, sziklák tövében áldoztak őseink a Magyar Istenanyának. Hatalmas tüzeket rakva, a 4 őselem mellett tisztelték a Mindenség Urát. Ez olyan terület, ahol esőzés után napokon keresztül, minden irányból hallani lehet az erdő fái miatt nem látható, lezúduló patakok moraját.
Itt pihenő és a korábbi katonai bázis megtekintése, Változás: majd az ősi védvonal-sasbérc gerincéről a Mesterrétre leereszkedve érünk vissza a Bogdányban hagyott autókhoz, ill. az óránként induló budapesti busz megállójához.
Egyéb részletek: Czékus Jób: 06-30-519-2384, www.egipatrona.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és 06-30/648-3543
A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt, az időjárásnak megfelelő túraöltözetben és cipőben! Túra hozzájárulás: 1.000.-Ft.