altAz Életfa Kulturális Alapítvány 2009 tavaszán is folyatja ismeretterjesztő előadásainak sorozatát. Az elmúlt év őszi előadások helyzetértékelést kívántak adni hagyományos műveltségünk és mindennapi életünk kapcsolatáról, arról, hogy milyen kilátások elé nézhetünk a közel és távolabbi jövőben.
Folytatván ezt a gondolatsort egyszerre két irányba indulunk. Egyrészt visszatekintünk műveltségünk gyökerei felé, másrészt előre tekintünk, keresve az utat a következő lépéseket.  Szellemi hagyományunk fénypapjait idézi Szántai Lajos, illetve a Szent Korona eszme időszerűségéről tart előadást Molnár Attila. 
Sokai kérdezik, hogy mit lehet tenni a mindennapokban? Hogyan valósulhat meg a természetes műveltségünkre épülő értékrend tevékenységeink által? Géczy Gábor és Hintalan László a napi gyakorlat felé vezet bennünket, egy-egy műveltségünkre épülő programot mutat be.
Egyre többen vannak azok, akik érzik a változások elkerülhetetlenségét, de ma még úgy tudják, hogy egyedül, vagy majdnem egyedül vannak. Pedig rajtuk fog múlni a változás. Takáts Péter a nagysikerű "Menedzserkalauz" c. könyv szerzője, szervezetfejlesztő előadással egybekötött csoportmunkát fog tartani.  


Az Élhető világ előadássorozat tervezett programja a Békés Városi Kulturális Központban
 • Április 22. szerda 18 óra
  Szántai Lajos: A magyar ősvallás fénypapjai - a táltosok
 • 2009. április 28. kedd 18 óra
  Géczy Gábor: "Emeld fel fejedet büszke nép" - a Bárka program
 • 2009. május 5. kedd 18 óra
  Takáts Péter: Kulturális kreatívok és lehetőségek a válságban
 • 2009. május 13. szerda 18 óra
  Hintalan László János: Az Élet-iskola program
 • 2009. május 19. kedd 18 óra
  Molnár Attila: A Szent Korona eszme a nomád birodalmi uralkodói gyakorlattól a képviseleti demokráciái
Helyszín: Békés Városi Kulturális Központ, Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.

Belépődíj nincs, de a rendezvény támogatását köszönettel vesszük.

Az előadásokról felvételt készítünk, melyet a továbbiakban közzé teszünk. Már megvalósult előadásaink egy részét megtekinthetik honlapunk Filmtárában

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvény szervezői az Életfa Kulturális Alapítvány, a Közös Pont Egyesület és a Békés Városi Kulturális Központ.

alt