A Magyar Rádió Kincsestára Rajzpályázatot hirdet, a honlapon található népmesék illusztrálására. Olvasd, sőt hallgasd meg a meséket és készíts hozzá rajzokat, festményeket...


A Magyar Rádió honlapján (kincsestar.radio.hu) a Kincsestárban is található sok gyönyörű magyar népmese. Nemsokára már ott is kilencvenkilencet olvashatsz, sőt meg is hallgathatod azokat. A mesék írott szövegét böngészve láthatsz mindegyikben (a hivatásos illusztrátorok rajzai mellett) több fehér téglalapot ezzel a felirattal:
Ha a mesék témájához illő rajzot küldesz a Rádió címére, és ha a rajz elnyeri a szerkesztőség tetszését, beillesztjük a mese megfelelő helyére. Ettől kezdve mindenki a Te illusztrációddal olvashatja a Kincsestárban azt a mesét! Fontos: olyan rajztechnikát válassz, amely jól látszik a képernyőn! Tehát inkább színes filcet, vagy temperát használj, mint krétát, vagy vízfestéket.

A rajz hátoldalára írd rá neved, címed, hogy hány éves vagy, és persze azt, hogy melyik meséhez gondolod a rajzot és milyen címmel.

Aztán tedd borítékba és küldd el a Kincsestárba, melynek címe:
Magyar Rádió, 1800 Budapest, Bródy Sándor utca 5-7.
A borítékra írd rá:
ArchívNet Rajzpályázat

Jó munkát kívánunk!

Megjegyzés: Látogassa meg a Magyar Rádió Kincsestárát!