Fekete István.jpg (11826 bytes)

Földi maradványai 2004. augusztus 14-től - kívánsága szerint - a szülőfalu, Gölle temetőjében pihennek.

Bár Fekete István művei több mint nyolcmillió példányban jelentek meg Magyarországon, és több regénye szerepel az iskolai kötelező és ajánlott irodalmi listán, de életéről vajmi keveset hallanak az iskolások. Chicagóban élő fia nemrégiben megjelentette eddig kiadatlan naplóját és levelezését, s ezzel ismét egy kis figyelem irányult a neves íróra.


"

Egy lelkes olvasója időt, s energiát nem sajnálva összeszámolta, Fekete István művei nyolc millió hétszázezer példányban jelentek meg magyarul. Az idegen nyelvű kiadványokat is hozzávéve a szám bizonnyal eléri a tíz milliót. Fekete István a háború előtt elismert, megbecsült alkotója volt az írótársadalomnak.

Olvassa el a beszélgetés és az újratemetésen készült riport teljes szövegét

"Fekete Istvánt a természettel együtt élő, titkát ismerő, vele naponta találkozó ember élményei avatták íróvá. Új műfajt teremtett, amellyel a civilizáció révén a természettől eltávolodott embert újra természetközelbe tudta hozni. Életútját, munkásságát talán az alábbi, tőle származó idézettel jellemezhetnénk: Kerestem az utat, a patakot, a nádast, a cserszagú erdőt...s közben-megtaláltam a Hazámat."
életrajz

Fekete_István_állatnavei

FORRÁS: Kossuth Rádió / Vasárnapi újság

"