Nem vitt el semmit a víz, hisz a jólelkű szomszédok megmaradtak

buda küldte be: "

Egyesületek, elöljárók is felfigyeltek arra, hogy nincs minden rendben a segélyelosztás körül. Meg is tették az első lépéseket. A Nyikó mentén bizottságot alakítottak, amely felügyeli az elosztást. Kobátfalva, Székelyszentmihály , Nagykadács is képviselteti magát a bizottságban a siménfalvi önkormányzat mellett. Az érintettek remélik, hogy így sikerül méltányosan és a szükségleteknek megfelelően segíteni. Székelyudvarhelyen az Ugron alapítvány koordinálja a segélyelosztást, ők nem járják a házakat, de tudják, hogy, hol, ki tudja gyorsan és hatékonyan elosztani a segélyeket. Hodgyában például névreszólóan osztották a csomagokat az önkéntesek. A Príma Rádió továbbra is az adakozók és segélykérők rendelkezésére áll.


A hodgyai Irma néni nem haragszik a vízre, hiszen a víz kárt tett bár, de az életet is biztosítja nekünk. Nemcsak pusztítást hagyott maga után az ár, hanem békességet is, hiszen nemcsak a szomszédos telkeket nem választják már el kerítések, de a sokat szenvedett emberi lelkeket sem.
- Nem vitt el semmit a víz, hisz a jó emberek, a jólelkű szomszédok megmaradtak - mondja az amúgy jelentős károkat elszenvedett Irma néni. Reménykedve és nagy lelkibékével néz a jövőbe, mert - mint mondja - mindent elvihet a víz, de az ő nagy szeretetét nem viheti el semmiféle ár. Babits Mihály szavai illenek talán ide:

"Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban,
És akinek szép a lelkében az ének
Az hallja a mások énekét is szépnek."
 

"