Magyarok!

Immáron 90 éve történt, hogy 1920. június 4.-én délután 4 óra 30 perckor Versailles-ban a Kis Trianon palotában a magyar küldöttség aláírta a számára vesztes 1. világháborút követő békeszerződést. Azt az igazságtalan és gyalázatos szerződést, melyet a győztes nagyhatalmak tudatlansága és a környező országok elvakult gyűlölete és főleg kielégíthetetlen mohósága rákényszerített nemzetünkre. S melynek folytán szétszakították nemzetünket, valamint a Kárpát-medencét mint szakrális egységet, s melynek következményeit a mai napig szenvedi Magyarország, s mindazon államok ahová elcsatoltak területeket és ezáltal nagy számú magyarságot. E kerek és szomorú évforduló alkalmából szeretnénk méltóképpen megemlékezni, felrázandó nemzetünket.

Rév-Komáromból elindult egy civil kezdeményezés, melynek neve „Kárpát-medencei harangzúgás“. Ennek lényege, minél több helység harangjának megszólaltatása a történelmi Magyarország területén június 4.-én 16 óra 30 perckor. Amennyiben csatlakozni szeretnél, a Te feladatod, hogy ez lakhelyeden megtörténjen.
Mivel a harangok többsége az egyházak tulajdonát képezi ezért a cél is rajtuk keresztül érhető el. Amennyiben a helyi pap, lelkész nemzeti érzelmű, remélhetőleg ez nem okoz gondot. Ha mégis, meg lehet rendelni a harangozást (pl. elhunyt szerettünkért, vagy házassági évfordulóra, esetleg egyszerűen hálaadásért,stb.). Ez természetesen némi pénzbe kerül.

Hangsúlyozni szeretnénk eme kezdeményezés a magyarság lelki összefogását igyekszik elősegíteni és nem irányul egyetlen nemzet ellen sem.

Csatlakozási szándékodat jelezd a következő e-mail címen : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Permalink | Leave a comment  »