PIGS! (Disznók!), vért imitáló vörös betűkkel ezt a szót mázolják egyre gyakrabban elegáns athéni bankok falaira. PIGS, írja egyre gyakrabban a világsajtó, mert, hogy ez a „hivatalos” neve a Portugália, Írország, Görögország, Spanyolország kezdőbetűiből álló rövidítésnek, és összeolvasva hogy, hogy nem, ez is azt jelenti, disznók.

 

Az egyezés nyilván csak a véletlen műve, hiszen hogy is folyamodna a méltóságteljes, becsületes globális média az uszítás ilyen ócska és aljas eszközeihez. És ezek az országok most nagy bajban vannak. Népeiket, amelyek elkeseredetten próbálják megvédeni a globális pénzhatalmi rendszer terrorja ellen élettereiket, azért kell a disznók jelentésű rövidítéssel eleve megbélyegezni, nehogy bármilyen együttérzés születhessen azokban az országokban, amelyek ezt követően lesznek e terror áldozatai. Ám, hogy megértsük, hogyan válik majd hamarost a görög dráma az ember(iség) tragédiájává, ahhoz kicsit vissza kell mennünk az időben.

 

Lassan két éve annak, hogy a globális válságörvénylések látványos nyitánya lezajlott. És lassan a kép is összeáll arról, hogy mi is történik valójában. Analógiaként: az olyféle merényletekről, mint a Reichstag felgyújtása, a Kennedy-gyilkosság vagy 2001. szeptember 11., két dolgot tudhatunk biztosan. Azt, hogy úgy nem történhettek meg, ahogy a hivatalos magyarázat állítja, s azt is: bár sosem tudjuk meg a hogyant, de a következmények azért csak kirajzolják a valóság sziluettjét.

 

A globális pénzhatalmi rendszer a jelek szerint professzionális módon kitervelt és kivitelezett csapdába csalta a világot. E csapda lényege az volt, hogy a mesterségesen szított vagy inkább „megtörténni engedett” látványos bankcsődökkel 2008 őszén drámai folyamatokat indítottak el.

 

A globális média heteken át szította is a hisztériát, ami a társadalomlélektani örvényléseken keresztül soha nem látott méretű pánikot váltott ki. Ekkor megzsarolták a világ nemzetállamait, hogy ha nem tesznek „valamit”, akkor az egész világ romba dől, a társadalmi anarchia és káosz pedig kezelhetetlen, planetáris polgárháború-sorozatot indíthat el. Ez a „valami”, mint kiderült, némi pénzügyi segítség volt. Az a „jelentéktelen” összeg, amelyet így kizsaroltak a nemzetállamok költségvetéséből, kb. 12 ezermilliárd dollárt tesz ki. Ez Magyarországnak az elmúlt évszázad során megtermelt teljes nemzeti jövedelmével egyenlő. Homályos elmélkedések voltak arról, hogy akkor ez most hitel vagy állami tulajdonszerzés, vagy egyszerűen csak nagyvonalú „ajándék” – de a jelek szerint egyértelműen az utóbbiról van szó.

 

A hivatalos magyarázat az volt: ebből a pénzből fognak majd hitelezni, hogy így csökkenjen a kockázat, és rendeződjön a helyzet.

 

De mi történt valójában?
Először is, biztos, ami biztos, gigantikus prémiumokkal jutalmazták meg önmagukat azért, hogy ilyen ügyesen félrevezették és kifosztották a világot. Amikor ez kiszivárgott, nem annyira tetszett a világnak, még az amerikai elnök is megmorogta őket, de ettől nagy bajuk nem esett. Az ingyen pénz megmaradt részét betették a jegybankokba, hogy azért kamatozzon is, mármint nekik. Az eredeti cél – hogy ebből esetleg hitelezniük kellene, hogy ne menjen tönkre a világnak az a része is, amely még talpon maradt – teljesen elmosódott, így tovább szították a most már valóban elmélyülő válságot. Ezt követően kis taktikai csend következett, majd lassan elindult a globális média második manipulatív kampánya arról, hogy itten számos állam mennyire el van adósodva, és hogy ez mennyire aggasztja a világ pénzhatalmi rendszerét. Azt persze már nem tették hozzá, hogy a világ állami költségvetései éppen azért adósodtak el, mert valamiből elő kellett teremteniük a pénzhatalmi rendszernek folyósított 12 ezermilliárd dollárnyi ajándékot. És itt „kerül a képbe” Görögország, illetve a „PIGS” államok. Kétségtelen, Görögországban krónikusan magas volt a költségvetési hiány és az ebből származó államadósság, ám ez semmilyen komolyabb gondot nem okozott volna. Az ügyesen szított hisztéria azonban – amelyben a planetáris véleményhatalom, a világot fegyelmező globális média döntő szerepet játszott – rövid idő alatt képes volt Görögországot a világ „legkockázatosabb” országává manipulálni. Ennek ugyan kezdetben semmi alapja nem volt, de aztán, mintegy önbeteljesítő jóslatként, lett! Ami főként arra volt jó, hogy a várható, és valóban bekövetkező, mentőcsomag csillagászati összegű 110 milliárd eurója (több mint az egész évi magyar nemzeti jövedelem) a kezeiket dörzsölő spekulánsokhoz vándoroljon. És mindez arra is jó volt, hogy, mintegy további „haszonként”, a görög ingatlanárak és általában a görög nemzeti vagyon földcsuszamlásszerűen leértékelődjön, újabb hatalmas nyereségekhez juttatva az ugrásra kész globális befektetőket.

 

Ezzel a csapda bezárult. Most elkezdik „levágni” a disznóként (PIGS) titulált legsebezhetőbb országokat (Portugália, Írország, Görögország és Spanyolország), amelyeket így most már a harmadik kifosztási fordulóban megszabadítanak minden vagyonuktól. Aligha kétséges, ha ezzel a munkával végeztek a globalo-böllérek, akkor a közép- és kelet-európai országok kerülnek sorra. Az a talány, hogy a globális pénzhatalom miért is örül a Fidesz kétharmados győzelmének, itt nyeri el végső értelmét. Azt várják ugyanis, hogy a hatalmas többség birtokában az ország vezetői „önként” alávetik népüket a jelek szerint fokozódó globális kifosztásnak, ami az ő szótárukban „szerkezeti reform” címszó alatt szerepel. Úgy, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

Bogár László

http://lmv.hu/node/5406

http://gondolatebreszto.b13.hu/

 

Permalink | Leave a comment  »