Országunkban egyre jobban terjed az emberek vásárlási szokásainak tudatos befolyásolása, a tudatalattijukban olyan pszichológiai módszerekkel, melyek szinte 100%-os eredményt hoznak.
Mindemellett egy "válságszindrómát" produkálva, hisztérikus központi elvonást gerjesztve próbálja a jelenlegi hatalom kielégíteni a telhetetlen gyomrú, külföldi tulajdonú bankok igényeit, nem törődve a nemzet jelenével és jövőjével egyetlen elvárható társadalmi téren sem, noha alapvetően mégis csak a népét kellene szolgálnia.
Ebből következően a gazdaság több területén vannak olyan súlyos problémák, melyek orvoslása nem tűr további halasztást.
A Magyarok Szövetsége igyekszik és képes az ilyen problémákra megoldásokat találni, hatalmi helyzeten kívül is.
Vannak olyan területek, ahol egyszerű tettekkel tudjuk segíteni az ország lakósságát és ezek közül az egyik az alábbi tevékenység.
A Magyarok Szövetségének tagjai 2009 októberében létrehoztak egy termelő, szolgáltató, fogyasztói szövetkezetet.
Ennek tagjait elsősorban a Szövetség tagságából szeretnénk kialakítani, ugyanakkor nem zárkózunk el más, hasonlóan nemzeti érzelmű, de nem Magyarok Szövetsége tagok felvételétől sem.
A Szövetkezet nem áll jogi kapcsolatban a Magyarok Szövetségével és a Szövetség a Szövetkezet felett semmilyen befolyással nem rendelkezik.
Azonban az alapító tagok a Magyarok Szövetségének tagjai és a Magyarok Szövetségének alapvetéseit, 21 pontját feltétel nélkül elfogadják, a Szövetkezet Etikai Kódexével egyetemben.
A Szövetkezet több, különálló csoport munkáját fogja össze, részint költségkímélés miatt, másrészt viszont a tisztán átláthatóság érdekében.
Lehetne különböző tevékenységekre külön-külön szövetkezeteket létrehozni, de ez a fentiek miatt nem volna célszerű.
A Szövetkezet célja a Magyarországon - beleértve a Korona alá tartozó területeket is - dolgozó magyar emberek támogatása.
A Szövetkezet kizárólag magyar, a Kárpátmedencében megtermelt alapanyagokból készült termékeket forgalmaz.

A Szövetkezet az alábbi programpontok szerint kíván működni:
1. A magyar termelők által megtermelt javakat nem szükséges monopolhelyzetben lévő cégeknek eladni nyomott áron, melyek késleltetett fizetéssel adósság spirálba (faktorálás, vagy hitelfelvétel a további munkához) kényszerítik őket.
2. Azoknak az embereknek is érdemes a Szövetkezethez csatlakozni, akik a gazdaság egyéb területén dolgoznak, ahol munkájukért munkabért fizetnek, viszont szükségét érzik a tiszta magyar termékek használatának, vagy olyan élelmiszereket szeretnének fogyasztani, melyekben nagy biztonsággal nincsenek károsító anyagok.
Az ő számukra egy előrendelési lista alapján tudjuk folyamatosan szállítani a friss, és a feldolgozott termékeket. Továbbá kedvező áron juthatnak hozzá a kézművesek által készített tárgyakhoz, és a szolgáltatók tevékenységeihez.
Célunk, hogy a városokban lakók ne kényszerüljenek a nagy bevásárlóközpontokban egészségkárosító, idegenből származó és ez által idegen érdekeket szolgáló termékeket vásárolni.
Az adott pillanatban olcsóbbnak tűnő élelmiszerek hosszú távon, rossz minőségük miatt, komoly egészségkárosodásokat eredményeznek. Így nyilvánvalóvá válik, hogy a különböző, ily módon kialakult betegségek kezelési költségeivel együtt, lényegesen többe kerülnek, mint az egészséges élelmiszerek jelenlegi ára.
3. A Szövetkezetbe belépett mezőgazdasági termelők kedvezőbb áron tudják értékesíteni termékeiket a Magyarok Szövetsége Mezőgazdasági Tagozata és a Szövetkezet által szervezett Magyarok Piacán, a Magyarok Vásárán és más helyeken, ahol nem feltétel a személyes részvételük. Tervezzük ugyanis megyénként, később járásonként, és ha sikerül, még kisebb körzetekben is lerakatok létesítését, melyeknek saját, helyben lakó felelősük lesz, akik a betárolást és az onnan történő, előre bejelentett igény szerinti kiszállításokat a vásárlókhoz intézik.
Ezek a központok elsősorban a helyi termelők által megtermelt árukat raktározzák és osztják szét, de természetesen a helyben nem kapható termékeket is beszerzik a Szövetkezeten keresztül, illetve a helyi fölösleget szintén ezen az úton adják tovább olyan területekre, ahol erre igény van.
4. Az állattenyésztéssel foglalkozók a saját feldolgozású termékeiket szintén be tudják hozni a rendszerbe. A nyers tej árusítására külön programot dolgoztunk ki.
5. Nagyon komoly jelentőséggel bírnak a Szövetkezethez csatlakozott feldolgozók is, kik a megtermelt termények nyersen nem eladható részét, illetve az eleve feldolgozásra szánt terményeket/termékeket biogazdálkodáshoz közeli módon, minőségi ellenőrzés mellett dolgozzák fel.
6. Kézművesek, akik fával, vassal, bőrrel, szövettel, agyaggal stb. dolgoznak, az ősi magyar hagyományokat őrizve, a saját és őseink tudását alkalmazva készítenek jól használható, szép termékeket, szintén tudnak csatlakozni a Szövetkezethez. A Szövetkezet a már kialakított árusító helyeken tudja majd forgalmazni az ő termékeiket is.
7. Azok is kedvező feltételeket remélhetnek a Szövetkezethez való csatlakozástól, akik a kertek, lakások szépítéshez szükséges dísznövények előállításával és termesztésével foglalkoznak.
8. A szolgáltatásban dolgozó vállalkozók számára is segítség lehet a szövetkezethez való csatlakozás. Az ő esetükben felméri a Szövetkezet az igényeket, illetve a szövetkezethez csatlakozott szolgáltatók kínálatát, és egy rendelési listában heti rendszerességgel hozza mindkét fél tudomására a tervezhetőség miatt. Ugyanakkor fenntartunk egy sürgősségi oldalt is az extrém esetekre.
9. A fuvarozók a Szövetkezethez való csatlakozásukkal a szállítási feladatok megoldásában vállalhatnak szerepet.
Ugyanakkor számukra is biztosítjuk a rendszeres és biztonságos jövedelmet hozó munkát.
10. Előkészítettük az Önkormányzatokkal való kapcsolatfelvételt, ahol a szociális étkeztetés területén és a szolgáltatás területén tudunk teret nyerni.
11. Mivel többünk gondolata, hogy jelenleg a termőföld magyar kézben tartása stratégiailag az egyik legfontosabb feladat, létre szeretnénk hozni egy földalapot is - melynek részleteit kidolgoztuk - ahol a termőföld vásárlása a cél. A vásárolt földeket művelheti az, aki a földalapban részt vesz, de átadhatja a Szövetkezetnek is bérbe.
12. Részt kap a Szövetkezethez kapcsolódva a Társadalmi Jólléti Tagozat hónapok óta kidolgozott és megvalósításra váró, otthont és megélhetést egyszerre, egy helyen teremtő Fecske Programja is.

A hosszú távú gondolkodásról és a természetes életvitelről leszoktatott népünknek égetően szüksége van egy olyan megoldásra, ahol nem megmondják a médiák segítségével, hogy mit és mikor fogyasszon, hanem a saját ízlésére, tudására, megérzésére támaszkodva választja ki a termékeket, önmaga és családja gyönyörűségére és egészsége érdekében.

Ubornyák László
70-773-1973 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
a Szövetkezet alapító tagja (Elnök)

Udvardy Zsolt titkár 70 930 06 15

 (www.nemzetihirhalo.hu)