Szentlélek és Turul című könyv (Kairosz Kiadó) valamelyik bemutatójára szeretnélek meghívni titeket.
A munka az alábbi írásokat tartalmazza (néhány ismertető megjegyzést találtok a címek után):

 

Szentlélek és Turul  (Árpád-házi királyaink sorsán halad végig Jézus földi életének "mintája", így tagozódik be a megváltás üdvrendjébe nemzetünk.)


Boldogasszony halma (Egy jászdózsai halom mondáinak üzenete.)

Megtérés: megtörés? – megtűrés? (Néphagyományaink mit őriztek meg megtérésünkről?)

A bot (Két, Atillát ábrázoló pásztorbot "megfejtése".)

Atillahon néphagyományai

Egy derék magyar ember (Egy őrségi bácsi sorsában népünk megmutatkozása.)  

Szent Korona-néphagyományok

A csíksomlyói korona (A pünkösdi búcsújáráskor élő koronát alkot a zarándoksereg.) 

A felcsíki fénykapuk

Az „ezeréves” határ őrei vagyunk (Két történet a gyimesi "ezeréves" határon.)

Két napfordulati koronás népszokásunk (A darnózseli legénycímer-avatás és a brassói koronaünnep nem véletlenül virágzott a Szent Korona országában.)

Az emberi táj (A teremtett világot megismerni vágyó, istenes ember nemcsak a benső, hanem külső világában is kereste a teljesség, a mindenség rendjét. Íme, egy megragadási kísérlet.)

A várúr (Hagyományainkat a néphagyományok mellett a magyar nemesi hagyományok teszik egésszé.)

 

A könyvbemutató november 29-én, szombaton lesz Pesthidegkúton délután 4 órakor először; másodszor pedig a szerző lakhelyén, Zamárdiban november 30-án, vasárnap délután 3 órakor. Előbbi a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában (Községház utca 10. - Széphalom Bevásárló központ előtt balra fel, vagy a 64-es busz 6. megállójából balra fel), utóbbi a városi Közösségi Házban (Honvéd u. 6 - a vasútállomással szemben balra fel, Budapestről jőve).

A könyvön 3400 Ft szerepel áraként, de a kiadóban hallottak szerint 20 %-kal olcsóbban lehet megvásárolni ilyen alkalmakkor. Aki pedig több részletben szeretné a vásárlást megtenni, a szerző ebbe is beleegyezik.

Róla még annyit, én születése óta igyekszem megismerni, így kijelenthetem, sokat járt-kelt a Kárpát hazában, sokat tapasztalt és gyűjtött, apait-anyait beleadott az írásokba is, szóval lehet munkájában némi "spiritusz". Az ünnepi összejövetel törzsét nem a könyv bemutatása alkotja, bár nyilván az sem maradhat el, hanem a szerző felkérte jó pár ismert, a hitében és magyarságában másoknak is erőt adni tudó barátját, tegyenek hitvallást a "hagyományaink és jövőnk"-témakörben életútjuk, hivatásuk tükrében. Reméljük, legtöbbjük el tudja fogadni a meghívást, lesz rá szabad idejük.  

Ha valaki e levélben foglaltakkal kapcsolatban bővebbet is meg szeretne tudni, az alábbi elérhetőségek állnak rendelkezésére: 30-3325009, 84-345035 (este), valamint két email-cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..hu és  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szeretettel Szent Erzsébet napján:                                                                                                                                                                                                                                                                                     Gál Péter