Mátyás Király, Wass Albert, Babba Mária, Nagy Magyarország, Hozzánk és az Élővilágért szóló Pünkösdi Autóbuszos zarándokutat szervezek 2008 Május 8-12 (Csütörtök- Hétfő).

Nagyon Nagy Szeretettel Várok Mindenkit és Szeretteiket is, Aki még nem kötelezte el más társasággal idén az Erdélyi búcsút, és ha Szeretne, Ott Lenni, Velem tartani emlékezni, zarándokolni és Testileg- Lelkileg Töltődni.


A Tervezett útvonal, programterv:

  1.nap Május 8. csütörtök reggel: Gyülekező 5óra10-től Budapesten a 14.ker. Hősök terei nagy parkolójában. A tervezett indulás legkésőbb 6óra10kor.      

   (Erdélyben plusz egy óra az időeltolódás)

Kora délután Kolozsvár és környékének megtekintése, Mátyás Királyunkhoz kapcsolódó emlékhelyek fölkeresése.

Este érkezünk Válaszút faluba - Ráscruci, Wass Albert szülőfalujába, ahol vacsorázunk és megszállunk éjszakára.

  2.nap Május 9. péntek: Reggeli után, Megnézzük a Válaszúti múzeumot és emlékhelyeket s tovább indulunk Gyergyóújfalu felé, közben megállunk Harinán – Herina, ahol egy XIII. századi, Árpád kori kéttornyos templomot nézünk meg.

          Utána Tiszteletet veszünk Marosvécsen –Bráncovenesti a Kemémy Kastélyban, Wass Albert síremlékénél, majd körsétát teszünk a Kastélyban és az Arborétumban, megnézzük Marosvécset.

Késő délután foglaljuk el a fő szállásunkat Gyergyóújfaluban – Suseni.   

Este vacsora, és készülődés a búcsúba.

3.nap Május 10. Pünkösd szombatja: Aki kedvet érez egy hosszabb, elmélyültebb zarándoklathoz, és testileg- lelkileg szeretné erősíteni magát az, gyalogosan elindulhat kora hajnalban velem és a búcsújárókkal, a keresztaljjal, Csíkszentdomonkosról. Az út hossza kb.28km, úton és erdőkön át.

Akik viszont gyalogosan nem vállalkoznak az útra, őket reggeli után viszi a buszunk a Csíksomlyói Búcsúba.

A fő mise helyi idő szerint délután fél 1-kor kezdődik, azután pedig részt veszünk a csángó misén is. 

Majd Akik még teljesebb zarándokelnyerést kívánnak, azok maradhatnak virrasztani, a Babba Mária templomban, a Csángó templomban, a Salvator kápolnában, vagy akár Kissomlyó- és Nagysomlyó hegy nyergében, s hajnalban Napkelte várás, utána indulás vissza a szállásra busszal.

Akik nem vállalkoznak a virrasztásra, azok visszabuszoznak a szálláshelyre, ahol

Este vacsora várja őket, utána ön elfoglaltság.

4.nap Május 11. vasárnap:Akik a szálláson vannak: Reggeli után, kirándulás  a természetben (Békás- szoros és környékére – Balánbánya, Nagy- hagymás, Pongrác –tető, Gyilkos tó, Oltár –kő).

Akik virrasztottak, azok pihenhetnek vagy csatlakozhatnak a többiekhez.

Este vacsora.

5.nap Május 12. Pünkösd hétfője: Régi szép hagyomány, hogy pünkösdhétfőn, a Széphavas tetején, Szent László király kápolnájának romjai között, a kilenc moldvai csángó falu lakossága fehér ruhában, aranyhímzésű zászlóikat összeérintve imádkoznak, énekelnek. Csatlakozunk mi is a helyiek és a Hagyományőrzők zarándokaihoz és felmegyünk Velük együtt a kápolnához, utána leereszkedünk az esztenán, Majd indulunk is haza Budapestre, ahová éjjeli órákban érkezünk.

Szeretettel Vár Mindenkit Babba Mária és Szép NagyMagyarország!

Részvételi költség 36.000Ft/fő –mely, mindent magába foglal (szállás, étkezés)

Érdeklődni és Jelentkezni Pallag Balázsnál 0620- 200 2846 telefonon,

e-mail címem: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden észrevételt és tanácsot meghallgatok!

Kívánok Erőt Egészséget és Minden Szépet Ragyogót Mindenkinek!

Szívvel Lélekkel Szeretettel Pallag Balázs

Köszönöm, hogy elolvastak.