2013. január 25-27. (péntek-vasárnap), Galgahévíz
 
Ezúton is szeretettel hívunk és látunk minden érdeklődőt a XII. Téli Élőfalu Találkozóra. A találkozó házigazdája a Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület.  A programról folyamatosan frissülő részletes információkat talál a galgahevizi.okofalunkert.hu/ honlapon illetve Facebook oldalunkon.  Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésre Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve januárban a 0620-9222-501 számon.

A találkozó tervezett programja

PÉNTEK (január 25.)
16.00 – folyamatosan: Regisztráció a művelődési házban, szálláshelyek elfoglalása 
19.00- Közös batyus vacsora (művelődési házban)
20.00 - Ismerkedés, közös beszélgetés…

SZOMBAT (január 26)
7.30 - 8.30 Közös batyus reggeli 
9.00 Polgármesteri köszöntő (művelődési házban)
9.15 A Gaia Alapítvány bemutatkozása
9.30. A Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület bemutatkozása
9.45. Séta a Galgahévíz Ökofaluba, a falu megtekintése
12.30 ebéd a művelődési házban (az ökofaluból visszatérő frissítő séta után közvetlenül)
14.00 Az Élőfalvak rövid bemutatkozása, közösségenként 5-10 percben
15.00 Baji Béla: sikerrel megvalósult permakultúrás létesítménye
16.00. Nagy Gábor (öko-építész): ökológiai rendszerszervezés spirituális, pszichológiai és szociális mintázatok vizsgálatának bevonásával
17.00 Új kezdeményezések bemutatása
19.00 Vacsora
20.00 Vidám meglepetés program

VASÁRNAP (január 27.)
8.00 Reggeli a művházban
9.00-13.00 fakultatív programok:
A) Részvétel a Gaia Alapítvány és a Galgafarm által szervezett nyílt napon (családosok számára is izgalmas, tartalmas programkínálattal) Részletek a Gaia Alapítvány honlapján:  www.gaiaalapitvany.hu
B) Kerekasztal beszélgetés az Élőfalvak képviselőivel (Művházban)
C) Meglepetés program :)
D) Részvétel a helyi Szentmisén (8.30 illetve 10.30) 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Fontos tudnivalók

Részvételi feltételek:
A részvétel regisztrációhoz kötött. A részvétel díja 2000 Ft/fő.
Amennyiben részvételi szándékát 2013. január 15-ig jelzi, és egyúttal befizeti a Galgahévízi Ökofalunkért Egyesületnek, úgy 500 Ft kedvezményt biztosítunk, azaz 1500 Ft/fő a részvételi díj.
6 éves kor alatt a részvétel ingyenes (étkezés nélkül), 6-14 éves korig 50% kedvezményt biztosítunk. Diák, nyugdíjas, nagycsaládos és egyéb típusú kedvezményt nem tudunk biztosítani.
 
A helyszín megközelíthetősége:
Galgahévíz, Fő út 106. – Művelődési Ház: minden esetben ide érkezzen, itt zajlik a regisztráció, a többi helyszín elérhetőségéről itt kap részletes tájékoztatást.
Autóval M3 autópálya, illetve 3-as út felől Bagi kereszteződénél térjen le, Bag és Hévízgyörk településeken keresztül haladva ér el Galgahévízre.
Vonattal Bp Keleti pályaudvarról Hatvan felé közlekedő személyvonattal. Galgahévíz vasútállomás a településközponttól mintegy 1,5-re található.
Helyközi busszal, Budapestről, vagy Gödöllőről, Galgahévíz, községháza megállóig.

Szálláshely lehetőségek:
1. A helyi általános iskola tornatermében, matracokon, saját hálózsákban. Kulturált vizes blokk biztosított. Ára: 1500 Ft/fő/éj.
2. Gaia Hotel, Galgahévíz 3500 Ft/fő/éj, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban. A vendégférőhelyek száma 35, a férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani.
Kérjük, a regisztrációs lapon jelezze, melyik szállás egységbe és mely napokra kér szállást.

Étkezési lehetőségek:
Péntek este és szombat reggel: hozott batyus étkezés. (aki nem hoz magával semmit, az a művelődési ház szomszédjában boltot és pékséget is talál.)
Köszönettel vesszük, ha mindenki hoz egy üveg házi lekvárt, pástétomot, szendvicskrémet, hogy jusson közös bőségasztalra.
Szombat ebéd: kétfogásos menü (900 Ft/fő)
Vacsora: egy-tál meleg étel (700 Ft/fő)
Vasárnap reggeli: friss kenyeret, helyi tejet és tejterméket biztosítunk, illetve újrakínáljuk a közös bőségasztal termékeit. (500 Ft/fő)
Vasárnap ebéd: kétfogásos menü (900 Ft/fő)

Vegetáriánus, vagy egyéb speciális étkezési igényeket előzetes jelzés alapján tudunk figyelembe venni.
Az étkezéseket közösen, a Művelődési Házban tartjuk és a jelentkezési lapon megjelölt tételeknek megfelelően az érkezést követő regisztrációkor kérjük befizetni.
Vasárnap ebédre figyelmükbe ajánljuk a Gaia Hotel Bio menü kínálatát!
A menü (1800.- Ft/fő) (Gyermek adag 1000 Ft): Bio Hagymaleves --- Bio Mangalica pörkölt --- Savanyúság
B menü 2000.- Ft/fő (Gyermek adag 1200 Ft): Bio Zöldségleves  ---  Bio Szent András borzas – petr. Burgonya --- Savanyúság
C menü 1800.- Ft/fő (Gyermek adag 1000.- Ft/fő): Bio zöldség vagy hagymaleves --- Bio rántott sajt, petr. Burgonya  ---  Savanyúság
Desszert egységesen: bio ízes palacsinta 200Ft/fő 

Amennyiben bio-menüt szeretne fogyasztani, rendelését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, január 20-ig szíveskedjen jelezni. Ez esetben a jelentkezési lapon a vasárnapi ebédet ne jelölje be! A bio-menüt a Gaia Hotel Éttermében szolgálják fel és a helyszínen külön fizetendő.

A szombati nap során termelői piacot tartunk helyi termelők kínálatából (a Galgafarm termékei vasárnap a farmon megvásárolhatók, árlistát a honlapunkon mellékelünk. Amennyiben a termékekből nagyobb mennyiségben kíván rendelni, január 20-ig szíveskedjen igényét Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezni.)
 
A szombati nap során magbörzének is helyet biztosítunk. Akinek vannak tájfajta, cserére vagy eladásra szánt vetőmagjai, ne hagyja otthon!
A Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület bankszámlaszáma: 10701362-67166145-51100005
 
Jelentkezés itt.
 
 
Forrás:http://galgahevizi.okofalunkert.hu