Karpatia-ünnep és Grandpierre Attila előadása
Könyvbemutató, dedikálás, vásár és ünnep egy helyen


A Karpatia együttes stábja örömmel jelenti be, hogy gondozásában megjelent Orbán Dezső és Grandpierre Attila közösen jegyzett kötete, Fejezetek a székelység őstörténetéből címmel. A kötet bemutatójára december 2-án 18 órakor kerül sor, a Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3. ) Széchenyi Termében. A belépés természetesen ingyenes.

A kiadvány már megjelenése előtt kiérdemelte a kultikus jelzőt, nem véletlenül. Ugyanis egészen új megvilágításba helyezi a népcsoport őstörténetét. Orbán hetven esztendőn át tartó kutatásaival eredményeket tudott felmutatni olyan, a mai kutatók számára szinte elképzelhetetlen kérdésekben is, mint hogy kik építették a székely ősvárakat, honnan erednek a jászok, mi volt az agatürszek, dákok, géták, markománok szerepe a székelység életében, milyen kapcsolatban állt a székelység Mükénével és a Hettita Birodalommal. Hogy mennyire közel járt Orbán Dezső a valósághoz, azt az utószóban a legkiválóbb kortárs szerző, Grandpierre Atilla által összefoglalt legújabb tudományos eredmények jelzik!
A kötetbemutató  nagyszerű alkalmát összekötöttük egy másik rangos eseménnyel, itt ünnepeljük a Karpatia 100. számának megjelenését, olvasóinkkal együtt! Így tehát Ön is találkozhat szerzőinkkel, mód nyílik kedvezményes, karácsonyi könyvvásárra, ajándékcsomagok átvételére, és Grandpierre Atilla is dedikálja a fenti, korszakos művet. Emellett minden kedves vendégünk egy egyszeri, kivételes Karpatia-ajándékkal gazdagodik, mely kizárólag ezen alkalommal lesz elérhető!
(Forrás: Nemzeti Hírháló)