Az Életfa Kulturális Alapítvány, a Közös Pont Egyesület és a Békés Városi Kulturális Központ népfőiskolai előadássorozatot indít, melyben arra az alapkérdésre keressük a választ, hogy mi az egyén és a kisközösség szerepe a fenntartható rendszerek kialakításában és működtetésében.

Szeretettel hívjuk és várjuk 2008. október 22-én (szerdán) 18 órakor a Békés Városi Kulturális Központ Kápolna termébe

Hetesi Zsolt SÚLYOS JÖVŐBELI KIHÍVÁSOK - Fenntartható élet?
című előadására Az előadás bevezető gondolatai:

„Nehéz felfogni a mai ember számára, hogy milyen válságos helyzetben vagyunk, milyen nehézségekbe sodortuk magunkat saját életformánk következtében és annak folytathatóságának érdekében...

Nemzedékünk meg fogja érni a körülöttünk lévő mesterséges világ fokozatosan gyorsuló, hatványozott ütemű összeomlását. Felidézek néhány olyan nehézséget, vagy ha tetszik kihívást, melyek előttünk tornyosulva egyelőre lehetetlenné teszik egy olyan jövő képét, melyet talán elképzeltünk magunknak. Az első ilyen nehézség a bolygó éghajlatának nyilvánvaló változása.
Önmagában ez is elég lenne ahhoz, hogy aggodalommal szemléljük jövőnket, még inkább gyermekeink jövőjét, de további, és még megoldhatatlanabb gond az agyonhallgatott erőforrásválság. Ez olyan komoly, hogy tíz éven belül egyre élesebben kirajzolódva rendezetlenségbe taszíthatja társadalmunkat.”


Az előadás után lehetőség lesz a hallottak megbeszélésére.

Cím: Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.

Belépődíj nincs, de egyéni döntés alapján a rendezvény támogatását köszönettel vesszük.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Az előadásokkal kapcsolatban további információ Koszecz Sándortól kérhető a 70-315-0797-es telefonszámon, vagy az \n Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet fényposta címen.