Az Íjász Útján az összes nyilvessző célba talál Csak fordítsd azokat befelé, És ne próbálj menekülni!
Miért használjuk az Íjász Útja elnevezést, és miért nem csak egyszerüen az íjászat vagy lovasíjászat kifejezést? Nem azért, mert azt gondoljuk, hogy jobbak vagyunk, mint mások, akik íjat és nyílvesszőt használnak, és nem is azért, mert másnak vagy különlegesnek érezzük magunkat. Alapvetően nem egy speciális technikáról, vagy különleges íj használatáról van szó, és nem is egy másfajta lovaglási stílusról (a lovasíjászat esetében), hanem csakis a mi céljainkról.


Túl azon a szándékon, hogy eltaláljuk a célt, túl a sportteljesítményen mindig ugyanazzal a problémával találkozunk: életünk problémájával. Itt nem a hétköznapi értelemben vett problémáról van szó, hanem egy életformáról. Régen a lovasíjászat élet és halál kérdése volt. A csatamezőn való túlélés érdekében a lovas harcosnak nagy tapasztalattal kellett rendelkeznie a lovasíjászatban (és más fegyverek használatában), sőt mi több, el kellett fogadnia élete elvesztésének gondolatát. Eljutni idáig, azt jelenti a pillanatban élni, itt és most. Úgy kilőni minden nyílvesszőt, mintha az, az utolsó lenne, már egy magasabb, spirituális dimenzió elérését mutatja.

Mi, akik gyakorlásunk során íjat és nyílveszszőt használunk, ezt úgy nevezzük: Az Íjász Útja. Napjaink íjászainak és lovasíjászainak ugyanazt kell tenniük, amit őseink tettek. Még ha nem is kell senkit megölnünk, talán csak illúzióinkat, akkor is egyre mélyebbre mehetünk a gyakorlásban, és túl az összes ellentmondáson, megoldhatjuk élet és halál problémáját, életünk problémáját, aminek gyökere bennünk létezik. Az igazi cél mi magunk vagyunk. Az íjászmesterek ezt mondják: Egy lövés, egy élet. Ez azt jelenti életet adni, és az élet a legmagasabb dimenzióban: szabadság. Ez a szabadság minden Isten (aki határtalan) világában létező emberi lény eredeti természete. Test és tudat, külső és belső világ, anyagi és szellemi egységének újrafelfedezése. Az Íjász Útja során ez abban nyilvánul meg, hogy az íjász-lovasíjász harmóniában van földdel és éggel, amelyben lova az anyagi, a cél vagy az ideál pedig a szellemi világot testesíti meg. Ily módon a gyakorlás egy rituális dimenziót ér el, ahol az íj és a nyílvesszők kultikus tárgyakká válnak. A legfontosabb nem az, hogy a cél közepébe találunk vagy sem, hanem sokkal inkább az, ahogyan ezt tesszük. A helyes gyakorlás, helyes testtartást, helyes légzést, és a tudat helyes viselkedését jelenti. Ez egyensúlyt teremthet életünkben, megnyithatja szívünket, és minden akadályon túl szabaddá válhatunk.

Edzések: Kedd, Csütörtök 16:30 - 18:00 Cím: a TEREM (Harcmüvészeti Központ) Budapest, XIII. kerület, Jász utca 108-114.(Megközelíthető a 14-es villamos Fiastyúk utcai megállójától egy perc sétával, Jász utca és Keszkenő utcai sarok.)

Lovasíjász edzések: Szombat, Vasárnap 10:00 - 14:00 Cím: Magyar Vár Tábor, Pomáz, Majdán fennsík

Érdeklődni lehet: 06 30 449 6468, 06 26 302 866 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.